Plaats een advertentie

Merida Mountainbikes 2019 - Een overzicht

september 21, 2018
Merida Mountainbikes 2019 - Een overzicht

Mountainbiken is misschien wel de meest diverse tak van de fietssport. Omdat er zoveel soorten mountainbikers zijn, zijn er ook evenzoveel verschillende mountainbikes. Om voor jou de keuze uit het brede aanbod Merida mountainbikes wat makkelijker te maken, zetten we hieronder alle verschillen op een rijtje.

Bekijk alle Merida Aanbiedingen

Big Nine: van World Cup podium tot ontspannen fietstocht

De Merida Big Nine hardtail met 29” wielen en 100 mm veerweg is er in vele soorten en maten; van lichtgewicht carbon wedstrijdmountainbike tot een comfortabele aluminium mountainbike voor ontspannen tochten in het weekend. Het aanbod bestaat uit vier frame varianten; twee carbon frames en twee aluminium frames.

De hele Big Nine range op BikeExchange

Big Nine TFS

Het Big Nine programma begint bij de modellen met het aluminium TFS frame. Dit frame kenmerkt zich door de ontspannen zithouding, sterk aflopende bovenbuis en betrouwbaar stuurgedrag. Door de mogelijkheid om spatborden en een bagagedrager te monteren zijn deze modellen ook prima in te zetten als veelzijdige fiets voor woon-werk verkeer.

Modellen met het Big Nine TFS frame: Big Nine 200, Big Nine 300, Big Nine 500 en Big Nine XT-Edition

big-nine-tfs-jpg

Big Nine Lite

Ben je op zoek naar een aluminium mountainbike met een meer sportieve geometrie? Dan zijn de modellen met het Big Nine Lite frame een perfecte keuze. Het Tripple Butted aluminium frame is niet alleen lichter dan het TFS frame, ook de zithouding en het stuurgedrag zijn sportiever. Door de Smooth Welding techniek moet je goed kijken om deze frames van een carbon variant te onderscheiden. Deze modellen zijn er met zowel Sram 1x12 als Shimano 1x11 en 2x11 afmontages.

Modellen met het Big Nine Lite frame: Big Nine Limited, Big Nine NX-Edition, Big Nine 700

Big Nine CF3 carbon

Voor veeleisende bikers die op zoek zijn naar een fiets met laag gewicht en betere prestaties zijn er de mountainbikes met een carbon frame. Behalve het gewicht en de stijfheid is het extra comfort van een carbon frame een belangrijk pluspunt. Dankzij de FLEX STAY achterbrug worden trillingen van wortels, stenen en kuilen opgevangen. Dit zorgt voor meer comfort en controle en dus meer snelheid. Het frame is gemaakt voor de bredere Boost naven die zorgen voor extra stijve wielen voor nog betere prestaties. Ideaal dus voor de prestatiegerichte mountainbikers.

Modellen met het Big Nine CF3 frame: Big Nine 5000, Big Nine XT, Big Nine 6000, Big Nine 7000

big-nine-carbon-cf3-cf5-jpg

Big Nine CF5 carbon

Het ultra lichte en sportieve Big Nine CF5 frame is de basis geweest van talloze overwinningen in World Cups, Wereldkampioenschappen en Olympische medailles. Met een gewicht van 880 gram (maat M) is het één van de lichtste hardtail frames op de markt. Naast de trilling dempende eigenschapen van de FLEX STAY achterbrug zorgt de S-FLEX zadelpen voor nog meer comfort.

Modellen met het Big Nine CF5 frame: Big Nine Team en Big Nine 9000

Ninety-Six: XC/Marathon fully

Met 100 mm veerweg, sportieve geometrie en het stabiele platform is de Merida Ninety-Six de ideale fiets voor mountainbikers die op zoek zijn naar extra controle en grip op ruige parcoursen en meer comfort om moeiteloos lange afstanden te overbruggen. Samen met de Big Nine zijn er op een Ninety-Six vele wedstrijden gewonnen door het Multivan Merida Biking Team.

De Ninety-Six is er in zowel een volledig aluminium uitvoering als drie CFA (carbon + aluminium) varianten. Deze modellen maken gebruik van het CF3 carbon hoofdframe, gecombineerd met een aluminium achterbrug. Uiteraard maakt ook de Ninety-Six gebruik van bredere Boost naven voor extra stijfheid in de wielen.

Modellen: Ninety-Six 800 (aluminium), Ninety-Six 4000 (CFA), Ninety-Six XT (CFA) en Ninety-Six 6000 (CFA)

ninety-sx-jpg

One-Twenty: De meest veelzijdige mountainbike

De Merida One-Twenty heeft 130 mm veerweg voor, 120 mm veerweg achter en een moderne trail gerichte geometrie. De vlakkere balhoofdhoek, korte achterbrug en dropper zadelpen maken de One-Twenty geschikt voor ruige afdalingen en uitdagende trails, zonder in te leveren op snelheid op het vlakke en klimcapaciteiten. Al met al is het de ideale alleskunner voor zowel snelle XC rondes tot avontuurlijke tochten in de Alpen. Net als de Ninety-Six is de One-Twenty beschikbaar met zowel aluminium frame als een CFA carbon/aluminium variant.

Modellen: One-Twenty XT-Edition, One-Twenty 800 (beide aluminium), One-Twenty 6000 (CFA).

one-twenty-jpg

One-Forty: All-Mountain en Trail fun

Voor de echte avonturiers is er de Merida One-Forty. Deze full suspension mountainbike met 150 mm veerweg voor en 140 mm veerweg achter staat garant voor oneindige lol op trails met een lekkere flow en ruige afdalingen. Het aluminium frame heeft een speelse geometrie met een korte chainstay voor een speels karakter, zonder in te leveren op klim capaciteiten en stabiliteit op hoge snelheid. De 27,5” wielen met 2.6” 650B+ banden zorgen voor oneindige grip op ruige ondergrond. Vanzelfsprekend is de One-Forty standaard uitgerust met een dropper zadelpen en 1x11 of 1x12 aandrijving.

Modellen: One-Forty 700 en One-Forty 800

one-forty-jpg

Klik hier voor het meest volledige Merida overzicht Tekst en afbeeldingen via Merida Benelux

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief