Plaats een advertentie

Merida 2021: Alle nieuws

januari 15, 2021
Merida 2021: Alle nieuws

Merida heeft de eOne-Sixty voor 2021 herzien en er zijn ook veel innovaties op racegebied. We hebben de hoogtepunten van Merida voor je geselecteerd en kort samengevat

ONTDEK ALLE 2021 MERIDA MODELLEN OP ONS PLATFORM

Merida Scultura Endurance 2021

merida-scultura-endurance-2021-jpg

Type: Endurance Bike
Gebruik: Langstrecke, Allrounder, Fitness

Blijkbaar kon Merida het trendy All Road-concept voor racefietsen niet weerstaan ​​en brengt met de Scultura Endurance voor 2021 een heel fris frameplatform op de markt, dat ergens tussen de Racebike Scultura en de Graveller Silex zou moeten zitten. Geen echte racer, maar sportief, snel en toch comfortabel - perfect voor wie op zoek is naar een veelzijdige allrounder die de racefietsgroep tijdens de wekelijkse ronde gemakkelijk kan bijhouden. De geometrie van de Scultura Endurance is nieuw ontwikkeld op basis van de Scultura en combineert een meer rechtop zittende positie met sportieve genen. De balhoofdbuis is langer, de bovenbuis korter en de stuurhoek is 73 ° wendbaar. Merida heeft vast en zeker de gulden middenweg gevonden voor lange reizen met een constant hoog comfort. Andere comfort brengers zijn de 32 mm brede slicks (35 mm is mogelijk) en buigzame ketting- en stoelsteunen, die trillingen aan de achterkant moeten dempen. Het gewicht van het frame is een redelijke 1124 gram.

Ook al is de Scultura Endurance bedoeld om meer aan te spreken op de vrijetijdsgerichte racefietsers, Merida heeft niet beknibbeld op intelligente details en hightech oplossingen. De Scultura Endurace leent bijvoorbeeld de Wire Port-headset met slimme kabelintegraties van zijn aero-fietscollega's, en een mini-toolset is verborgen onder het zadel. Bovendien zal de nieuwe racefiets voor lange afstanden alleen verkrijgbaar zijn met hydraulische schijfremmen, die zijn uitgerust met de speciaal ontworpen schijfkoeler, die de warmteafvoer verbetert en zo voor extra veiligheid zorgt op veeleisende afdalingen. De afneembare beugel voor het monteren van een spatbord getuigt ook van het hoge detailniveau dat in de ontwikkeling van de fiets is gestoken.

Bij de start van de nieuwe generatie racefietsen komt de Scultura Endurance in vier uitrustingsvarianten. Het instapmodel is de Scultura Endurance 4000 voor € 2.349 met Shimano 105 groepset, het topmodel is momenteel de 7000-E voor € 4.199 met Ultegra Di2. De eerste fietsen moeten vanaf half augustus 2020 in de winkel liggen.

Merida Reacto 2021

merida-reacto-2021-jpg

Type: Aero-fiets
Gebruik: sprint, korte afstand, racen

Merida heeft de Reacto vanaf de grond af verbeterd en de Aero Racer op tijd voor de eerste UCI-races op de rails gezet. Verbeterde aerodynamica, meer comfort, grotere veelzijdigheid - in zijn vierde generatie wordt de Reacto complexer en komt hij met veel kleine details en nieuwe integratieoplossingen: een stuur / stuurpen-eenheid met geïntegreerde kabels is te vinden op alle modellen, en aerodynamische koellichamen op de vork en achterkant leveren de Remmen met de broodnodige frisheid. De zadelpenklem is gestroomlijnd geïntegreerd en de hendel voor de steekas kan worden verwijderd - al met al een zeer samenhangend, strak ontwerp. De geometrie is volledig bijgesneden om te racen. Een steile stoel en stuurhoek gecombineerd met een groot bereik zorgen ervoor dat de bestuurder erg gestrekt op de Reacto kan zitten. Ook belangrijk is de kwestie van het gewicht: het nieuwe carbon frame komt in twee kwaliteitsniveaus. Volgens de fabrikant weegt het high-end CF5-frame 1.422 gram (alleen voor elektronische schakelingen), terwijl de CF3 200 gram meer weegt, maar ook beduidend lager in prijs is dan de high-end versie. Over de prijs gesproken: het begint bij € 2.699 met een 105 circuit en loopt op tot € 10.799 voor de Reacto 9000-E getoond met de SRAM Red eTap AXS 2x12 groep.

ONTDEK ALLE MERIDA RACEFIETSEN OP ONS PLATFORM

Merida eOne-Sixty

merida-eone-sixty-10k-2021-jpg

Type: Endurance fiets
Gebruik: Lange tochten, allround, dagelijkse ritten

De bekroonde eOne-Sixty van Merida krijgt de langverwachte motorupdate. De frisse Shimano EP8 met 630 Wh accu's werkt vanaf nu in het bekroonde frame en is bedoeld om de enduro e-bike naar een hoger niveau te tillen. Handige uitrustingsupdates dragen hier ook aan bij: het topmodel eOne-Sixty 10k kreeg de nieuwe Fox 38-vork met 160 mm veerweg, plus carbonvelgen van DT-Swiss die de max. Verhoog het totale gewicht tot 140 kilogram. Met een totaal gewicht van 22,8 kg een absoluut huisnummer. De prijzen variëren tussen € 4.499 en € 9.799.

ONTDEK ALLE MERIDA E-MTB OP ONS PLATFORM

Merida Big Trail

merida-big-trail-2021-jpg

Type: Endurance fiets
Gebruik: Lange tochten, allround, dagelijkse ritten

€ 849 voor een trail-hardtail is best een flink bedrag. Met de Big Trail wil Merida een beroep doen op MTB-nieuwkomers met trailambities en levert ze een solide hardtail met een krachtige 140 mm vork. De geometrie laat je honger krijgen in afdalen en, dankzij de stuurhoek van 65,5 °, eigenlijk maar één ding wilt: plezier op de trails. De combinatie van vario-ondersteuning (vanaf Big Trail 400) en lage standover-hoogte geeft MTB-beginners veel zelfvertrouwen op de trail. Als het om schakelen gaat, vertrouwt Merida op de Deore-groep, of het nu gaat om een ​​instapmodel met 1x10 of een topmodel met 1x12. Deze laatste kan rekenen op de Marzzochi bomber en vario support en kost een redelijke € 1.599 (op de foto).

ONTDEK ALLE MERIDA HARDTAIL MTBS OP ONS PLATFORM


U bent op zoek naar goedkope aanbiedingen? Naar de Merida aanbiedingen


Foto's: Fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief