Plaats een advertentie

Maak kennis met: ORICA-BikeExchange

juni 30, 2016
Maak kennis met: ORICA-BikeExchange

ORICA-GreenEDGE wordt ORICA-BikeExchange!

BikeExchange wordt de nieuwste hoofdsponsor van een WorldTour team. Vanaf de eerste etappe van de Ronde Van Frankrijk, zullen de renners van OGE rondrijden in hun nieuwe ORICA-BikeExchange truitjes!

We zijn erg trots om naamsponsor te zijn van een van de beste teams ter wereld dat al gigantische successen heeft geboekt op het hoogste niveau van de sport. En de toekomst ziet er dankzij enkele supertalenten alleen maar beter uit.

De erelijst

 • 2016:(voorlopig) 16 overwinningen, waaronder de Tour Down Under & Parijs-Roubaix. 6e plaats in WorldTour klassement.
 • 2015: 28 overwinningen in o.a. Giro, Vuelta en de rondes van Romandië, Zwitserland en Baskenland. 8e in WorldTour eindklassement.
 • 2014: 35 overwinningen; Luik-Bastenaken-Luik, ritten in Giro en Vuelta, GP Montréal/Québec,... 5e in WorldTour eindklassement.
 • 2013: 31 overwinningen; Tour Down Under, ritten in Tour, Giro en Vuelta,...
 • 2012: 32 overwinningen; Tour Down Under, Milaan-Sanremo, Ronde Van Catalonië, etappes in Giro, Vuelta, Zwitserland,... 6e in WorldTour eindklassement.

De belangrijkste renners

 • Simon Gerrans (AUS): De veteraan met het grootste palmares. Gerrans is recordhouder met vier overwinningen in de Tour Down Under en heeft met Luik en Sanremo ook al twee monumenten binnen.

 • Michael Matthews (AUS): Sinds 2013 haalt Matthews aan de lopende band etappes binnen in rittenkoersen van WorldTour niveau. Met podiumplaatsen in Sanremo en Amstel Gold Race, ziet het er ook in de klassiekers goed uit voor de Australiër.

 • Caleb Ewan( AUS):Puur jong sprinttalent. Kon in twee profjaren al 14 koersen winnen. Een grote toekomst lijkt weggelegd.

 • Johan Esteban Chaves (COL):Klimmer uit Colombia. In 2015 doorgebroken met twee etappes in de Vuelta, dit jaar won hij ei zo na de Giro. Hij werd op de laatste berg door Nibali uit het roze gereden en werd tweede.

 • Mathew Hayman (AUS):Al heel zijn leven superknecht. Kon nog maar twee profkoersen winnen, maar eentje daarvan was wel Parijs-Roubaix enkele maanden geleden. Door niemand minder dan Tom Boonen te kloppen in de sprint dan nog.

 • Michael Albasini (ZWI):Zwitserse krachtsprinter die in de heuvels altijd goed voor de dag komt. Elk jaar in zijn sas in rittenkoersen zoals Catalonië en Romandië. Dit jaar werd hij tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

 • Jens Keukeleire (BEL):De Belgische sterkhouder van de ploeg. Een echte klassieke coureur die houdt van de stenen van Roubaix. In 2014 werd hij 6e in de kletsnatte kassei-etappe in de Tour, hij kwam samen over de streep met Cancellara en Sagan. In 2015 werd hij 6e in de échte Hel van het Noorden. Dit jaar goed voor een etappezege in de Ronde Van Slovenië.

Lees verder om de beste beelden en topmomenten van de ploeg te herbeleven.

OGE de laatste jaren

2016: Een Mirakel in de Hel

In de Tour Down Under pakt de thuisploeg genadeloos uit. Van de zes etappes winnen Ewan en Gerrans er vier. Gerro wordt voor de vierde keer eindwinnaar. Matthews mag in Parijs-Nice, zijn eerste koers van het jaar, twee streepjes achter zijn naam zetten. Hij wint de proloog en de tweede etappe, na de declassering van een gevaarlijke Nacer Bouhanni.

Het echte feest vindt plaats in April. In Parijs-Roubaix nestelt de 38 jaar oude Mathew Hayman zich in een vroege vlucht. Hij stijgt buiten zichzelf uit die dag en de favorieten krijgen hem nooit meer los gereden. Boonen, Boasson Hagen, Stannard en Vanmarcke bijten allemaal hun tanden stuk op de oersterke Hayman die op de piste in Roubaix de koers van zijn leven wint.

In de Giro imponeert Johan Esteban Chaves. Hij wint de koninginnenrit en eindigt tweede in de eindstand, achter een herboren Vincenzo Nibali.

roubaix 2016 32

2015: Gouden jongeren

Met Caleb Ewan en Johan Esteban Chaves staan in 2015 twee supertalenten op, terwijl Michael Matthews bevestigt een van de beste renners in het peloton te zijn. De kleine (1m65) Ewan wordt door velen de nieuwe Cavendish genoemd. Amper 21 jaar, maar hij behaalt wel 11 professionele zeges, waaronder een eerste WorldTour zege in zijn eerste Grote Ronde, de Vuelta. Hij klopt er zomaar even John Degenkolb en Peter Sagan.

In diezelfde Vuelta komt de Colombiaan Chaves ook helemaal uit zijn pijp. De 26-jarige klimmer wint er twee bergetappes (voor kleppers als Quintana, Froome, Rodriguez en Valverde), draagt bijna een week de rode leiderstrui en eindigt 5e in het eindklassement. In het najaar pakt hij nog de eindzege in de nieuwe Abu Dhabi Tour.

Michael Matthews bevestigt al het moois dat hij in 2014 liet zien door WorldTour etappes te winnen in Parijs-Nice, Baskenland, Zwitserland en de Giro. Op het WK wint hij de spurt achter Peter Sagan, die solo aankwam.

caleb ewan orica bikeexchange 2

chaves orica bikeexchange vuelta

2014: Wonderjaar van Gerrans

In misschien wel het meest succesvolle jaar voor OGE, is Simon Gerrans Hors Catégorie. In januari wordt hij Australisch kampioen en wint hij voor de derde keer de Tour Down Under. Later dat jaar wint hij Luik-Bastenaken-Luik, de GP Montréal én de GP Québec. Op het wereldkampioenschap moet hij enkel de ontsnapte Kwiatkowski voor zich dulden en op de wereldrangschikking eindigt hij derde.

Naast Gerro zijn bijdrages zorgt de ploeg voor nog 29 zegeruikers. Vooral zijn landgenoot Michael Matthews breekt door met twee ritten in de Giro en eentje in de Vuelta.

gerrans montreal orica bikeexchange

michael matthews giro orica bikeexchange

2013: Een gele Tour

Na hun succesvol debuutjaar wordt verder gebouwd op de behaalde resultaten. In de Tour profileert OGE zich als specialist in de ploegentijdrit door Omega Pharma-Quickstep met één seconde te kloppen. Simon Gerrans wint op Corsica een etappe en pakt de gele trui, om die nadien aan zijn ploegmakker Daryl Impey te schenken door zich te laten uitzakken. Impey, uit Zuid-Afrika, wordt zo de eerste Afrikaanse leider in de Ronde Van Frankrijk.

impey geel tour orica bikeexchange

2012: Langs de grote poort binnenkomen

GreenEDGE debuteerde in het peloton in 2012. Het zou het laatste profjaar worden van sprintlegende en uithangbord van de nieuwe ploeg, Robbie McEwen. De successen bleven niet lang uit; in januari al wist Australisch kampioen Simon Gerrans de Tour Down Under binnen te halen. Diezelfde Gerrans zou enkele maanden later al ineens een Monument binnenhalen door Fabian Cancellara te kloppen in Milaan-Sanremo.

In de Giro zorgt Matt Goss voor een etappezege in een van de drie Grote Rondes. Een kunstje dat Simon Clarke zou herhalen in de Vuelta.

In totaal haalt de Australische formatie dat jaar 32 zeges binnen.

milano sanremo gara481

De toekomst van ORICA-BikeExcange

Met zoveel talent en al deze reeds geboekte successen, ziet de toekomst er goed uit voor OBE.

Het eerste doel van de nieuwe ploeg wordt uiteraard de Ronde Van Frankrijk 2016, waar we met een team vrijbuiters aan de start zullen staan. Doel? Etappezeges.

De selectie:

 • Simon Gerrans (AUS)
 • Michael Matthews (AUS)
 • Daryl Impey (ZAF)
 • Michael Albasini (ZWI)
 • Luke Durbridge (AUS)
 • Mathew Hayman (AUS)
 • Adam Yates (GBR)
 • Rubén Plaza (SPA)
 • Christopher Juul-Jensen (DEN)

Kramon OricaBikeExchange TdF DSC9729 Version 2

Volg ORICA-BikeExchange op de voet op onze OBE Blog

Foto's: CyclingTips

Foto's OBE: Kristof Ramon | Niet voor commercieel gebruik

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief