Plaats een advertentie

Gravel Bikes 2022: Dit zijn de nieuwe modellen

december 03, 2021
Gravel Bikes 2022: Dit zijn de nieuwe modellen

De vraag naar Gravelbikes is er dit jaar niet minder op geworden, reden genoeg voor de fabrikanten om je van nog meer nieuwe modellen te voorzien.
Hier vindt je alle informatie over de nieuwe modellen en de bijpassende aanbiedingen op onze marktplaats.

Bergamont | Bianchi | BMC | Bulls | Cannondale | KTM | Scott | Specialized | Trek

Ontdek actuele Gravelbikes van het seizoen 2022 op de marktplaats

Bergamont Grandurance 2022

bergamont-grandurance-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, dagelijks, bikepacking
Het populaire Gravel-model krijgt een facelift voor 2022, het aluminium en carbon frame zijn nu nog beter ontworpen voor off-road gebruik, het is nu mogelijk om tot 50 mm brede banden te monteren (45 mm op RD-modellen met spatborden) en er zijn nu extra bevestigingspunten op de vork, bijvoorbeeld om tassen te monteren voor bikepacking. Ook nieuw is de opgeruimde cockpit, want de kabels lopen nu langs het stuur en dan via de stuurpen rechtstreeks het frame in, wat niet alleen handig is voor het bevestigen van stuurtassen, maar er ook verdomd goed uitziet. Met een aluminium frame kost de Grandurance tussen €1.099 en €1.999, en met een carbon frame tussen €2.999 en €3.199.

Ontdek alle Bergamont Gravelbikes op de marktplaats

Bianchi Impulso Pro 2022

bianchi-impulso-pro-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, Gravel racing

Met zijn vrij smalle bandbreedte van 37 mm is de Impulso Pro bedoeld voor Gravelracers die bij voorkeur op licht terrein rijden, maar juist daardoor sneller zijn. Het agressieve carbon frame zorgt voor een overeenkomstig rijgevoel en laat je over Gravel tracks of asfalt vliegen. Uitgerust met een 1x11 GRX-600 groepset met een vrij korte overbrengingsverhouding, is de fiets ook geschikt voor steile beklimmingen. Bergaf zorgt het hydraulische schijfremsysteem voor de nodige vertraging. De fiets is verkrijgbaar voor €2.979.

Ontdek alle Bianchi Gravelbikes op de marktplaats

BMC Roadmachine X 2022

bmc-roadmachine-x-2022-png

Type: Allroad Bike
Gebruik: Off-road, Lange afstand, avontuur

Een Allroad-fiets zoals de Roadmachine X overbrugt de gat tussen een pure Racefiets en een Gravelbike, dus hoewel de fiets zich vooral op de weg thuis voelt, zal hij je op los wegdek niet in de steek laten. De geometrie is vergelijkbaar met die van een Endurance fiets en in combinatie met de 32 mm brede banden voelt de fiets comfortabel aan, zelfs op lange afstanden. Naast de aluminium versie van de Roadmachine X is er nu voor 2022 een volledig nieuw carbon frame beschikbaar, dat het gewicht aanzienlijk vermindert. Beide carbon modellen worden geleverd met een elektronische 1x12 aandrijving, het aluminium model met een mechanische 1x11 aandrijving. De prijs van de fiets is €2.299 voor de aluminium versie en die van de carbon versie ligt tussen €4.699 en €5.999, afhankelijk van de uitrusting. De foto toont het topmodel Roadmachine X ONE.

BMC URS AL 2022

bmc-urs-al-2022-png

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking
In 2022 wordt het modellengamma van Gravelbikes uitgebreid met een aluminium versie, de URS AL, zodat de Zwitsers nu ook een betaalbare instap in de gravelwereld bieden. In tegenstelling tot de carbonversie heeft het frame geen demping op de staande achtervork, maar over het geheel genomen een comfortabelere geometrie, wat de fiets tot een echte off-road racer maakt in combinatie met maximaal 45 mm brede banden. De fiets is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de modelvarianten BMC URS AL THREE voor €1.999, BMC URS AL TWO voor €2.199 en BMC URS AL ONE (op de foto) voor €2.499.

Ontdek alle Gravelbikes op de marktplaats

Bulls Machete 2022

bulls-machete-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

Met de Machete introduceert Bulls een volledig nieuw model voor zijn Gravel-productgamma. De fiets is speciaal ontwikkeld voor bikepacking en zware Off-road avonturen, wat vooral tot uiting komt in de enorme bandenspeling, waardoor je banden tot 50 mm op 28 inch wielen kunt monteren. Er zijn ook talrijke inzetstukken met schroefdraad op de fiets, waarmee je bekerhouders en fietstassen kunt monteren om mee te nemen op de fiets. Bevestigingsmogelijkheden voor spatborden, bagagerekken en verlichting zijn uiteraard ook aan boord. De Machete is verkrijgbaar in drie modellen met 1x aandrijving en carbon frame. De prijs varieert van €2.399 tot €4.699.

Ontdek alle Gravelbikes op de marktplaats

Cannondale SuperSix Evo SE/CX 2022

cannondale-supersix-evo-2022-png

Type: Gravelbike / Cyclocross Bike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking, Cyclocross

Met de nieuwe SuperSix Evo SE en SuperSix Evo CX spreekt Cannondale zowel Gravelrijders aan als mensen die op zoek zijn naar een nieuwe Cyclocrossfiets. In vergelijking met de Topstone is het lichtgewicht carbon frame veel sportiever en agressiever, wat zorgt voor aanzienlijk meer snelheid op de baan. De SE is uitgerust met de SRAM Rival AXS groepset met 22 versnellingen, terwijl de CX een mechanisch SRAM Force1 schakelsysteem met 11 versnellingen heeft. Er zijn ook verschillen in de bandenkeuze: Cannondale gebruikt 40C-banden voor de SE en een officiële cyclocrossband met de voorgeschreven breedte van 33C voor de CX. De prijs van de SE bedraagt €4.699 en die van de CX (op de foto) €4.199.

Ontdek alle Cannondale Gravel- & Cyclocross Bikes op de marktplaats

KTM X-Strada 2022

ktm-x-strada-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, dagelijks, bikepacking

Met de nieuwe X-Strada brengt KTM een fiets op de markt met een frame dat speciaal is ontworpen voor gebruik op Gravel. Het vorige model was meer gebaseerd op een omgebouwd racefietsframe en daarom werd het vanwege de grote vraag tijd om voor 2022 een eigen gravelframe te ontwikkelen. Met in totaal 10 verschillende modelvarianten is er voor elk wat wils, of het nu een carbon frame, 1x of 2x aandrijving, flatbar of spatborden met bagagedrager is, echt iedereen vindt hier de juiste fiets. Het topmodel is zelfs uitgerust met de nieuwe RockShox Rudy verende voorvork, die extra comfort biedt voor off-road uitstapjes. De prijs van de X-Strada ligt tussen €1.299 en €4.099.

Ontdek alle KTM Gravelbikes op de marktplaats

Scott Addict Gravel 2022

scott-addict-gravel-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking
Met de nieuwe Addict Gravel presenteert Scott de volledig herziene Avontuur- en Gravelbike voor het volgende modeljaar. Naast een aantal nieuwe kenmerken en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, heeft het frame ook een nieuwe lakafwerking. De grootste vernieuwingen zijn echter de bandenvrijheid van 45 millimeter en de extra bevestigingspunten voor accessoires zoals spatborden, bikepacking tassen of extra bidonhouders. De bevestigingspunten zijn zodanig in het frame geïntegreerd dat zelfs degenen die de voorkeur geven aan een cleane fiets aan hun trekken komen. De geïntegreerde kabelgeleiding zorgt ook voor aerodynamische voordelen en een clean uiterlijk. De Addict Gravel is verkrijgbaar in vier verschillende versies: Contessa Addict Gravel 15 (damesversie), Addict Gravel 30, Addict Gravel 10 (afbeelding) en Addict Gravel Tuned. De prijzen variëren van €2.599 tot €8.699.

Scott Speedster Gravel 2022

scott-speedster-gravel-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking
De Speedster Gravel krijgt voor 2022 een volledig nieuw frame en wordt een echte Gravelbike dankzij de aanzienlijk bredere banden. De 45C Schwalbe G-ONE Bite banden zijn perfect voor ruw terrein, maar ze laten je ook op asfaltwegen niet in de steek. Een ander nieuw kenmerk is de volledig opgeruimde kuip, waardoor de kabels elegant in de voorsteven verdwijnen. Net als zijn voorganger is de 2022 Speedster Gravel opnieuw verkrijgbaar in veel verschillende uitrustingsvarianten. Dit modeljaar zijn er ook twee EQ-modellen met af-fabriek gemonteerde spatborden. De prijs van de fiets ligt tussen €1.099 en €2.599.

Ontdek alle Scott Gravelbikes op de marktplaats

Specialized Crux 2022

specialized-crux-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, Gravel/Cyclocross race

Met de nieuwe Crux, lanceert Specialized de lichtste Gravelbike ooit. Volgens de fabrikant weegt de fiets slechts 7,25 kg met de topuitrusting, wat ongelooflijk laag is, vooral in het gravelsegment, als je bedenkt dat deze fietsen meestal buiten de gebaande paden worden bereden. De Crux is alleen verkrijgbaar met SRAM 1x aandrijving, maar ombouw naar 2x aandrijving is ook mogelijk, zij het alleen met een elektronische voorderailleur. Er zijn ook tal van bandenopties, zodat je kan rijden met banden tot 47 mm breed. De modellen liggen vrij ver uit elkaar: de Crux Comp begint bij €4.000, de Expert bij €6.000, de Pro bij €8.000 en het topmodel, de S-Works Crux (op de foto), kost maar liefst €12.200. De framesets zijn geprijsd op €3.000 en €4.500.

Ontdek alle Specialized Gravelbikes op de marktplaats

Trek Boone 2022

trek-boone-2022-jpg

Type: Cyclocross Bike
Gebruik: Cyclocross racing

De nieuwe Trek Boone is nu nog lichter en de nieuwe buizenset van de Èmonda heeft ook de aerodynamica verbeterd. De kabels lopen nu rechtstreeks in het frame bij de cockpit, wat zorgt voor een strakke look. De fiets is verkrijgbaar als complete Boone 6 Disc of als frameset, die 270 gram lichter is dan de 2021 frameset. De prijs van de Boone 6 Disc bedraagt €3.499 en die van de frameset €2.499.

Trek Checkpoint 2022

trek-checkpoint-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

De Checkpoint krijgt een nieuw frame, de talrijke veranderingen omvatten verbeterde aerodynamica, een aangepaste geometrie voor Gravel gebruik en een grotere bandenspeling. Nu kun je tot 45 mm brede banden rijden met 700c wielen en tot 2,1 inch brede banden met 650b wielen. Als je voor een van de carbon modellen kiest, krijg je ook een opbergvak in de onderbuis en een geïntegreerde cockpit, wat de fiets een superstrakke look geeft. De Checkpoint is verkrijgbaar met zowel mechanische alsook elektronische 1- en 2-versnellings groepen. De prijs van de fiets ligt tussen €2.399 en €11.999.

Ontdek alle Trek Gravel- & Cyclocross Bikes op de marktplaats


Je bent op zoek naar goedkope resterende voorraad? Naar de Gravelbike Sale
De grootste selectie van Road-merken? Nu bij ons!


Foto's: Fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief