Plaats een advertentie

Gravel Bike Merken: De topmerken op een rijtje

april 17, 2023
Gravel Bike Merken: De topmerken op een rijtje

Als je op zoek bent naar avontuur, maar niet wilt kiezen tussen een racefiets en een mountainbike, zul je veel plezier beleven aan een gravelbike! Ook de grote fietsfabrikanten hebben de enorme vraag ingezien en hebben daarom de afgelopen jaren model na model op de markt gebracht. Reden genoeg om duidelijkheid te verschaffen met een lijst van populaire gravelfietsmerken!

Bergamont

Het Hamburgse bedrijf Bergamont biedt met zijn Grandurance model een verdomd gave gravelfiets. En nog voor een heel aantrekkelijke prijs ook. Net als bij de mountainbikes, e-bikes en trekkingfietsen scoort ook de offroad allrounder met een hoge basiskwaliteit, technische verfijning en hoge robuustheid. Ontdek alle Bergamont Gravel Bikes op marktplaats.

Bianchi

Arcadex, Impulso en Via Nirone - dat zijn de namen van de populaire gravelfietsen van de Italiaanse cult-smederij Bianchi. Het zijn echte blikvangers, niet alleen vanwege hun racy celeste uiterlijk, maar ook omdat je in het zadel het race-DNA van de Italianen aan den lijve kunt ondervinden. De fietsen zijn verkrijgbaar met carbon of aluminium frames en zijn uitgerust met de GRX (Shimano), Ekar (Campagnolo) of Rival (SRAM) groepen. Ontdek alle Bianchi Gravel Bikes op de markt.

BMC

Het Zwitserse bedrijf BMC maakt zijn reputatie als fabrikant van topfietsen waar en is ook toonaangevend op het gebied van gravelfietsen. De Kaius en Urs modelseries vertrouwen uitsluitend op hoogwaardige componenten en spreken duidelijk ambitieuze gravelrijders aan. Altijd aan de start staan de innovatieve MTT- en TCC-technologieën voor trillingsdemping, die nog sneller rijden mogelijk maken. Ontdek alle BMC Gravel Bikes op de markt.

Cannondale

Cannondale's gravelfiets modellen Topstone en SuperSix zijn populair als absolute allrounders. Ze zijn even snel en comfortabel op bospaden, asfalt en gravel! Om aan elk prestatieniveau tegemoet te komen, zijn ze verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er worden SRAM of Shimano schakelgroepen gebruikt. De meeste hebben hydraulische schijfremmen, en de verhouding tussen carbon en aluminium frames is bij alle modellen 50:50. Ontdek alle Cannondale Gravel Bikes op de markt.

Centurion

Dat het bedrijf uit Stuttgart niet voor niets de "Mercedes onder de fietsfabrikanten" wordt genoemd, blijkt ook uit hun Gravel bikes. Want het Crossfire model heeft veel vuur in de rug! De allrounder scoort zeer goed in tests en wordt geprezen om zijn sportieve karakter. De Zwaben gebruiken Shimano groepen en aluminium frames voor de Crossfire. Ontdek alle Centurion Grave Bikes op marktplaats.

Cube

Hoewel Cube bijna elk fietsgenre bedient, mag de bekende fabrikant uit de Oberpfalz niet ontbreken in een overzicht van gravelfietsmerken. Het Nuroad model, dat in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, is te populair. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen aluminium en carbon frames of 1x of 2x groepsets. Omdat hij de robuustheid van een cyclocrossfiets combineert met de snelheid van een racefiets, is hij ideaal voor avonturen buiten de verharde weg!
Ontdek alle Cube Gravel Bikes op marktplaats.

Focus

Het Atlas model van het populaire gravelfietsmerk Focus uit Stuttgart vindt zijn plaats tussen de endurancefiets Paranlane en de cyclocrossfiets Mares. En dus combineert de Gravel Bike het beste van beide werelden en biedt maximale flexibiliteit. De Shimano GRX groepset, de carbon verende voorvork en het lichte en robuuste aluminium frame zijn vaste onderdelen. Een spatbord en bagagedrager horen er natuurlijk ook bij. Ontdek alle Focus Gravel Bikes op de markt.

Giant

De Taiwanese fietsspecialist heeft ook het enorme potentieel van gravelfietsen ontdekt. Het Revolt model is verkrijgbaar in 3 verschillende versies (Standard, Advanced, Advanced Pro). Terwijl vooral het Standard model interessant is voor beginners vanwege de lage prijs, komen wedstrijdsporters aan hun trekken met het Pro model (carbon frame, carbon wielen, Di2 versnellingen). Wist je dat Giant nu de grootste fietsfabrikant ter wereld is? Ontdek alle Giant Gravel Bikes op de markt.

KTM

De Oostenrijkse fabrikant heeft zijn expertise op off-road gebied gebruikt om een sterke partner voor dagelijks gebruik te produceren: het X-Strada model. Hoge bandenspeling, laag gewicht, moderne geometrie en de mogelijkheid om bagage te bevestigen maken de X-Strada tot een aantrekkelijke gravelmotor. Ontdek alle KTM Gravel Bikes op de markt.

Marin

Met maar liefst vier gravelfietsmodellen is Marin echt heel breed gepositioneerd en verdient daarom absoluut de titel gravelfietsmerk. Gestalt, DSX, Four Corners, Nicasio. Terwijl de DSX meer gericht is op mountainbikers, zijn de Four Courners en Nicasio meer ontworpen als robuuste fietsen voor dagelijks gebruik en lange afstanden. Als je van wat sportiever houdt, is de Gestalt de beste keuze. Ontdek alle Marin Gravel Bikes op de markt.

Merida

De Taiwanezen bieden slechts één model gravelbike aan, de SILEX. Deze is echter verkrijgbaar in 10 uitvoeringen. Voor elk prestatieniveau is er dus een geschikte fiets. De goedkoopste versie is de SILEX 200 met een RRP van 1.349 euro. Het topmodel SILEX+ Limited biedt een hoogwaardiger uitrusting, maar zit met een prijs van 4.099 euro ook in de hogere prijscategorie. Ontdek alle Merida Gravel Bikes op marktplaats.

Ridley

Als metgezel voor ultracycling evenementen, bikepacking tochten of voor dagelijks gebruik - het Kanzo model van Ridley voorziet in alle behoeften. Al heel vroeg zag het Belgische bedrijf in dat fietsers niet altijd willen kiezen tussen snelheid en avontuur, en dat zou ook niet moeten. Ridley noemt de Kenzo Fast de snelste gravelfiets ter wereld, de nadruk ligt hier op snelheid en aerodynamica. De Kenzo Adventure daarentegen is de perfecte metgezel voor langeafstandstochten en het inpakken van fietsen. Het off-road avontuur kan dus komen! De all-mountain en elektrische versies maken het assortiment compleet. Ontdek alle Ridley Gravel Bikes op de markt.

Scott

Op het gebied van gravelfietsen heeft het wereldwijde merk twee modellen in zijn portfolio: de Speedster Gravel en de Addict Gravel. De Addict Gravel is het beste bewijs dat aerodynamica en avontuur hand in hand kunnen gaan. Daarvoor zorgen de hoogwaardige componenten en het ultralichte carbon frame. Bij de Speedster ligt de nadruk op een hoog niveau van robuustheid en geschiktheid voor dagelijks gebruik, met een aluminium frame aan het begin. De damesversie "Contessa" is beschikbaar voor alle rijders. Ontdek alle Scott Gravel Bikes op Marktplaats

Specialized

De 3 productfamilies Crux, Diverge en Turbo bieden een ruime keuze in het assortiment gravelfietsen van Specialized. Omdat de Californiërs al heel vroeg actief waren in de MTB-sector, konden ze hun ervaring in de off-road sector combineren met hun expertise in racefietsen. Het resultaat is constant hoogwaardige gravelfietsen die puur rijplezier bieden op elk terrein met hoogwaardige onderdelen en innovatieve technologieën.
Ontdek alle Specialized Gravel Bikes op de markt.

We hopen dat je genoten hebt van onze lijst met goede merken gravelfietsen! Kijk voor meer Gravel Bikes op onze Fietsmarktplaats.

Terug naar de merken >

Bergamont

Bianchi

BMC

Cannondale

Centurion

Focus

Giant

KTM

Marin

Merida

Ridley

Scott

Gespecialiseerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief