Plaats een advertentie

Giant 2021: Nieuwe fietsen voor het komende jaar

november 09, 2020
Giant 2021: Nieuwe fietsen voor het komende jaar

Er zijn ook enkele innovaties bij Giant voor 2021. We hebben de hoogtepunten hier in een notendop voor je samengevat.

Ontdek alle 2021 GIANT modellen op de marktplaats

Giant TCR Advanced 2021

giant-tcr-advanced-2021-jpg

Type: Racefiets
Gebruik: Korte afstand, hoogtemeters, sprint

De TCR Advanced van Giant was het eerste hoogtepunt van de racefiets voor het seizoen 2021 en legde de lat behoorlijk hoog. De hit van de fietsgigant is altijd licht en stijf geweest, maar nu zou hij nog aerodynamischer zijn geworden. En natuurlijk ook makkelijker (natuurlijk). Maar eerst over het nieuwe frame: met name de buisvormen werden geanalyseerd en geoptimaliseerd, het resultaat: semi-elliptische buizen, naar achteren afgevlakt, die naast verbeterde aerodynamica ook de verticale flexibiliteit (d.w.z.: het comfort) moeten verbeteren. Dankzij het gebruik van hetzelfde materiaal blijft het gewicht theoretisch hetzelfde als de vindingrijke ontwikkelaars niet-geoptimaliseerde productieprocessen hadden ontwikkeld en een nieuwe verf hadden gevonden die 140 gram bespaart op het framegewicht van het topmodel. Giant heeft ook verbeteringen aangebracht aan de componenten: nieuwe Contact SLR-stuurpen, nieuw SLR-stuur en nieuwe vork zorgen ervoor dat de TCR uit één stuk lijkt te zijn gemaakt.

Er komen drie modelseries van de nieuwe TCR: naast de topversie Advanced SL Disc (foto), die een trotse € 10.199 kost, kunnen bestuurders die minder bereid zijn te besteden zich verheugen op de Pro-modellen vanaf € 3.799 en de reguliere TCR Advanced-modellen € 1.799, de laatste als schijfversie vanaf € 1.999.

Ontdek alle GIANT racefietsen op de marktplaats

Giant Trance X 2021

giant-trance-x-2021-jpg

Type: 29er trail Fully
Gebruik: Trail, all-mountain

Met de Trance X krijgt de Trance-modelserie eindelijk meer veerweg op de demper (135 mm) en verende voorvork (150 mm). Daarnaast heeft de Trance X een flipchip op de bovenste hendel zodat de geometrie aangepast kan worden. De zithoek is instelbaar tussen 77,9 ° en 77,2 ° en de stuurhoek tussen 66,2 ° en 65,5 °. De verlaging van de trapas verandert van 40 mm naar 30 mm. Giant gebruikt op deze fiets ook zijn Maestro-achtervering, wat de efficiëntie bij het trappen verhoogt en naast harde schokken ook trillingen en kleine oneffenheden dempt. De Trance X is verkrijgbaar in zes verschillende modelvarianten, naar keuze met een aluminium of carbon frame. De modellen met aluminium frames zijn tussen de € 2.499 en € 3.899, de Trance X Advanced Pro met carbon frames vanaf € 4.100 en het topmodel Trance X Advanced Pro 0 (foto) € 7.999.

Ontdek alle GIANT Fullys op de marktplaats

Giant XTC SLR 29

giant-xtc-slr-29-2021-jpg

Type: 9er XC Hardtail
Gebruik: Beginners, cross-country, race

Terwijl andere fabrikanten in het XC-segment pas op zoek zijn naar de absolute topwaarden voor gewicht en stijfheid van hun carbonframes, wil Giant in 2021 ook cadeautjes geven aan prijsbewuste aluminiumliefhebbers en levert met de nieuwe XTC SLR hun lichtste aluminium hardtailframe. Met een combinatie van een hoge rij-efficiëntie en een verstandige balans, moeten beginners de smaak van racen krijgen. Het frame van ALUXX SLR is licht en wendbaar en weegt maar liefst 1.429 gram. De geometrie is gebaseerd op de moderne trends op het gebied van XC: 70 * balhoofdhoek en 74 ° zithoek, het bereik is gematigd tot 477 mm en afgestemd op de grote 29er wielen. Met de Boost-standaard zijn banden tot 2,4 "mogelijk. De vering wordt verzorgd door de eigen Giant Crest-voorvork met 100 mm veerweg. Er komen drie versies van de XTC SLR. Het topmodel XTC SLR 29 1 wordt geleverd met SLX / XT-versnellingen en tal van gigantische componenten, van het stuur tot de wielen. De XTC SLR 2 is verkrijgbaar in twee versies - met Shimano Deore-componenten of op aanvraag met de SRAM SX Eagle. De prijzen zijn nog niet vastgesteld, maar zouden boven de € 1.000, - eindigen en dus net te hoog voor het instapniveau.

Ontdek alle GIANT Hardtails op de marktplaats

Je bent op zoek naar goede aanbiedingen? Naar de Giant aanbiedingen


Foto's: fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief