Plaats een advertentie

6 redenen waarom een GPS de beste upgrade voor je fiets is

juni 06, 2016
6 redenen waarom een GPS de beste upgrade voor je fiets is

Voor zowel doorwinterde wielertoeristen als recreanten met een trekkingfiets of E-bike is een GPS een hemelsgeschenk. Ze zijn niet altijd goedkoop, dus voor velen is het geen laagdrempelig product. Maar als investering in je fietsplezier, is het een accessoire dat kan tellen. Elke cent waard.

Hier lees je de 6 grootste argumenten om je ervan te overtuigen dan een fiets GPS meer dan de moeite is om aan te kopen.

Onze beste GPS-aanbiedingen

[eho]

1) Nooit meer verkeerd rijden

We zijn allemaal wel eens ambitieus ergens linksaf gereden waar we beter rechts hadden gegaan. In het slechtste geval beland je veel te ver van huis en zit je op de duur door je water-en voedselvoorraad heen. Een rotgevoel dat perfect te vermijden valt als je gewoon je schermpje kan volgen.

2) Ontdek nieuwe wegen in je buurt

Als je regelmatig in je thuisregio gaat fietsen, krijg je al snel het gevoel dat je de omgeving kent als je broekzak. Het is gemakkelijk om in routines te vervallen. Laat je GPS een toer uitstippelen en voor je het weet rijd je over een baan die zo dicht bij huis is, dat je jezelf afvraagt hoe het komt dat je er nog nooit eerder hebt gereden.

3) Maak het meeste van je uitstapjes

Wat je thuis kan, kan ook op een ander. Trek je met je fietsenrek op de auto naar een nieuwe locatie? Schuim dan het internet af voor de beste routes. Kies zelf hoe lang, hoe zwaar en langs welke trekpleisters je wil passeren. Zo ben je niet beperkt tot de vaste fietsknooppunten.

4) Sla je routes op

Met de meeste courante GPS-toestellen kan je na het fietsen je tocht nauwkeurig herbekijken op je computer of smartphone. Apps als Garmin Connect en Strava zijn wild populair bij wielrenners, maar ook voor de recreatieve fietser of e-biker zijn ze erg interessant. Het is gewoon leuk om eens op de landkaart te kunnen zien waar je exact bent geweest.

5) Nauwkeurig en slim trainen

Voor de sportieve fietser zijn de duurdere GPS-modellen interessant. Ze zijn koppelbaar met hartslag- vermogens-en trapfrequentiemeters. Zo kan je perfect trainingsschema's uitstippelen en alles doelgericht en nauwkeurig opvolgen.

[eho]

6) Vind de kortste weg naar huis

Je hebt je op terras laten verrassen en het is ineens veel later dan verwacht? Of de batterij van je E-bike is bijna leeg? Geen nood, vraag gewoon de kortste weg naar huis op en je kan de schade beperken.

Meer fietstips en andere artikels kan je lezen op onze EverythingBike Blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief