Plaats een advertentie

E-bikes 2022: alle hoogtepunten van het komende wielerseizoen

mei 12, 2021
E-bikes 2022: alle hoogtepunten van het komende wielerseizoen

Aangezien E-bikes en pedelecs nog steeds razend populair zijn, volgt hier een overzicht van al het nieuws dat de fietswereld te bieden heeft voor het fietsjaar 2022.

Cannondale | GT | Moustache | Polygon | Specialized

Ontdek alle E-Bikes van het seizoen 2022 op de marktplaats

Cannondale Tesoro Neo X Speed 2022

cannondale-tesoro-neo-x-speed-2022-png

Type: S-Pedelec
Gebruik: Offroad, dagelijks, lange afstand, woon-werkverkeer

Met de Tesoro Neo X Speed krijgen forenzen en alledaagse rijders waar voor hun geld, zowel op asfalt als off-road. Dit wordt mogelijk gemaakt door het mountainbike-achtige frame, de verende zadelpen en de SR Suntour Raidon 34 verende voorvork met 100 mm veerweg. De aandrijving wordt verzorgd door de 4e generatie Bosch Performance Line Speed en een 625 Wh accu in de onderbuis. Cannondale biedt ook de mogelijkheid om een tweede accu op de onderbuis te monteren en zo de actieradius aanzienlijk te vergroten. Schakelen doe je met een Shimano Deore 12-speed achterderailleur, die samen met de 10-51 cassette in elke situatie de juiste overbrengingsverhouding mogelijk maakt. Maar niet alleen voor de aandrijving wordt gezorgd, natuurlijk mag een S-pedelec niet zonder een groot remsysteem. Cannondale geeft de Tesoro Neo X Speed daarom een Magura MT5 schijfrem met 203 mm schijven op het voor- en achterwiel. Het model met één accu (op de foto) kost € 6.199.

Ontdek alle Cannondale E-bike modellen op de marktplaats

GT Grade Power Series 2022

gt-grade-2022-jpg

Type: Grind E-Bike
Gebruik: Offroad, dagelijks, lange afstand, bikepacking

De veelgeprezen Grade komt eindelijk met e-drive, en is daarmee ook de eerste in zijn soort van fabrikant GT Bicycles. Net als de motorloze Grade hebben de modellen uit de Power-serie zwevende zadelsteunen voor extra comfort. De motor richt zich dus zowel op off-road junkies als op rijders die op zoek zijn naar een snelle, comfortabele runabout voor in de stad. De Grade wordt aangedreven door een Mahle eBikemotion X35 motor en een 250 Wh accu die rechtstreeks in het frame is geïntegreerd. De fiets zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende modelvarianten, als AMP, Bolt en Current, waarbij de eerste twee zijn uitgerust met een dropbar en Shimano GRX en de Current met een flatbar en een MicroSHIFT groepset. Wat alle modellen echter gemeen hebben, zijn 42 mm brede banden en hydraulische schijfremmen. De Current begint bij € 2.399, de Bolt kost 2.799 euro en het topmodel AMP (op de foto) kost € 3.199.

Ontdek alle E-bike & pedelec modellen op de marktplaats

Moustache Friday 27 FS Speed 2022

moustache-friday-27-fs-speed-2022-jpg

Type: S-Pedelec
Gebruik: Dagelijks, tour, stad, intercity

Voor het volgende modeljaar krijgt de volledig geveerde S-pedelec niet alleen een nieuw frame, maar ook een duidelijk verbeterde navigatie met de 2e generatie Bosch Nyon. Dit kan de motor natuurlijk alleen maar ten goede komen, aangezien hij vooral interessant zal zijn voor pendelaars en motorrijders die lange afstanden willen afleggen. Voor wie 626 Wh nog niet genoeg is, is er ook nog de DualBattery-variant, waarmee de fiets een accucapaciteit van 1125 Wh krijgt. Je moet echter van tevoren beslissen of je de versie met twee batterijen wilt, want de standaardversie kan niet achteraf worden uitgerust met DualBattery. Net als zijn voorganger wordt de Friday afgeveerd door een Moustache Magic Grip Control schokdemper met 100 mm veerweg en een SR Suntour Mobie 45 Air met eveneens 100 mm veerweg. Het Magura MT4N-remsysteem, de Deore XT-versnellingen met 11 versnellingen en de Bosch Performance Line Speed-aandrijving met 85 Nm koppel zijn ook overgenomen van de voorganger. De fiets met 625 Wh batterij kost € 6.299, de Friday 27 FS Speed Dual (op de foto) € 7.199.

Ontdek alle Moustache E-bike modellen op de marktplaats

Polygon Mt Bromo 2022

polygon-mt-bromo-2022-png

Type: E-Bike Fully Gebruik: Trail, all mountain

Met de Mt Bromo presenteert de fabrikant Polygon zijn eerste volledig geveerde e-bike en vertrouwt, in tegenstelling tot veel andere fabrikanten, op een aandrijving van Shimano. Afhankelijk van de uitrusting kan je kiezen tussen de Shimano E7000 met 60 Nm of de EP8 met 85 Nm. De batterij blijft echter voor beide modellen gelijk op 504 Wh. Er zijn ook verschillen in verende voorvork en schokdemper, zo wordt het topmodel Mt. Bromo N8 geleverd met een Fox 38 Performance FIT GRIP met 160 mm veerweg en een Fox Float X2 VVC schokdemper en de N7 met een SR Suntour Durolux36 RC-PCS met eveneens 160 mm veerweg en een Fox Float DPS EVOL schokdemper. Het belangrijkste kenmerk is echter duidelijk de achterbrug met zes scharnieren, die samen met de schokdemper ook een behoorlijke veerweg van 160 mm aan het achterwiel biedt. De Mt Bromo N7 begint bij $4.399 en de N8 kost $5.999.

Ontdek alle E-bike & pedelec modellen op de marktplaats

Specialized Turbo Como SL 2022

specialized-como-sl-2022-jpg

Type: City E-Bike
Gebruik: Dagelijks, stad, woon-werkverkeer

Specialized's doel met de Como SL was om een fiets op de markt te brengen die zowel licht en handelbaar is, zoals een gewone fiets, maar die er toch voor zorgt dat je niet buiten adem raakt als je bergop gaat. Maar ook het onderhoud speelt een belangrijke rol, daarom is het specifiek op een naafversnelling en de Como 5.0 ook op een riemaandrijving om de bestuurder onnodige reparaties en kosten te besparen. De Specialized SL 1.1 motor is met zijn 35 Nm geen koppelwonder vergeleken met veel andere e-bike aandrijvingen, maar steile beklimmingen zijn nog steeds geen probleem. De fiets wordt aangedreven door een 320 Wh batterij die rechtstreeks in het frame is geïntegreerd. Deze kan ook worden uitgebreid met een 160 Wh range extender, waardoor een maximale actieradius van 150 km mogelijk wordt. Spatborden en een verlichtingssysteem zijn natuurlijk ook aan boord. De uitrusting wordt aangevuld met een bagagerek dat tot 20 kg kan dragen en een voormand aan het stuur die met nog eens 15 kg kan worden beladen. Verkrijgbaar is de Como SL in 4.0 met een 5-speed naafversnelling met kettingaandrijving voor € 3.499 en als 5.0 met een 8-speed naafversnelling met Gates riemaandrijving voor € 3.999.

Specialized Turbo Kenevo SL 2022

specialized-turbo-kenevo-sl-2022-jpeg

Type: E-Bike Fully
Gebruik: Enduro, all-mountain

De Turbo Kenevo SL is gebaseerd op de Specialized Enduro en is ontworpen om te rijden als een normale fiets. Dit wordt mogelijk gemaakt door de voor het gewicht geoptimaliseerde SL 1.1 aandrijving met 35 Nm en de geïntegreerde 320 Wh batterij, die ook kan worden uitgebreid met de 160 Wh Range Extender. Voor het frame is FACT 11m carbon gebruikt, wat samen met de aandrijflijn zorgt voor een gewichtsverschil van 5,5 kg ten opzichte van de Specialized Kenevo. De Kenevo SL zal ook verkrijgbaar zijn in twee verschillende modelvarianten. De Turbo Kenevo SL Expert wordt geleverd met een FOX FLOAT 38 Performance Elite verende voorvork, FOX FLOAT X2 Performance schokdemper en Sram X01 Eagle versnellingen voor € 9.499 en de S-Works Turbo Kenevo SL wordt geleverd met een FOX FLOAT 38 Factory 29 verende voorvork, FOX FLOAT X2 Factory schokdemper en SRAM XX1 Eagle AXS groepset voor € 13.999.

Specialized Turbo Levo 2022

speicialized-turbo-levo-2022-jpg

Type: E-Bike Fully
Gebruik: Trail, all-mountain, tour

Voor de Turbo Levo van de 3e generatie zijn er enkele fundamentele wijzigingen die de ervaring met de voorganger weer sterk moeten verbeteren. Vooral het volledig herziene full carbon frame heeft het in zich. De nieuwe versie biedt een aangepaste geometrie, die zowel voor meer controle als voor beter klimwerk moet zorgen. Bovendien is het bereik vergroot om de rijder nog meer controle en grip in de bochten te bieden. Maar dat is nog niet alles, de geometrie kan op verschillende punten handmatig worden afgesteld en biedt meer mogelijkheden om de perfecte opstelling voor je te vinden. De overstap naar een mullet setup, d.w.z. 29" voor en 27,5" achter, zou ook het rijgedrag ten goede moeten komen. De Specialized 2.2 motor met een maximumkoppel van 90 Nm en een maximumvermogen van 565 watt zorgt voor een goede aandrijving. De fiets zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende versies, de Turbo Levo Pro met Fox Factory Float 38 verende voorvork, Fox Float X2 Factory schokdemper en SRAM X01 mechanisch schakelen, en de S-Works Turbo Levo met dezelfde vering, maar met de SRAM XX1 Eagle AXS elektronische schakelgroep. De prijzen zijn € 11.499 voor de Turbo Levo Pro en € 13.999 voor de S-Works Turbo Levo.

Ontdek alle Specialized E-bike modellen op de marktplaats


Ben je op zoek naar goedkope uitverkoop artikelen? > Ga naar E-Bike Sale
De grootste selectie van alle E-bike merken? > Nu bij ons!


Foto's: fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief