Plaats een advertentie

E-Bike Merken: Het grote overzicht

april 14, 2023
E-Bike Merken: Het grote overzicht

De e-bike industrie is de laatste jaren enorm gegroeid - en het einde lijkt niet in zicht! E-bikes, aandrijvingen en accessoires zijn nu in zo'n overvloed verkrijgbaar dat zelfs die-hard professionals af en toe het spoor bijster raken. Reden genoeg om een lijst samen te stellen van de beste e-bike merken in alfabetische volgorde.

Topmerken op de BikeExchange marktplaats

ARIV - Compacte E-bikes met General Motors Know-How

Ontworpen voor stadspendelaars die de stedelijke mobiliteit willen herontdekken: Bij Ariv ontmoet modern, stijlvol design de compacte en krachtige GM motor, die speciaal voor de nieuwe e-bikes is ontwikkeld en waarmee je elke heuvel kunt beklimmen.

Ontdek de ARIV e-bikes op de markt.

Bergamont - rijplezier uit het hoge noorden

Laten we maar beginnen met noorderlicht. De jongens van Bergamont testen hun fietsen in Hamburg op St. Pauli. Er zijn nog e-mountainbikes, die worden getest op de dijk. Je kunt bij Bergamont ook e-stadsfietsen en e-trekkingfietsen krijgen. Als je van plan bent om fietsen te delen, zou een van de uniseks modellen een interessante optie voor je zijn!

Ontdek alle Bergamont e-bikes op marktplaats.

BH - kleine naam, veel e-bike

Het hoofdkantoor van BH is gevestigd in Eibar, een stad in Noord-Spanje die vroeger vooral opviel door de productie van wapens. De gebroeders Beistegui (Beistegui Hermanos, kortweg BH) bouwden liever ongevaarlijke dingen, en hebben zich daarom sinds 1909 toegelegd op de productie van fietsen. Dankzij een vindingrijke ontwikkelingsafdeling zijn sommige eigen systemen, zoals het Split Pivot of het TS systeem, verworvenheden van BH, en ze worden ook gebruikt op de e-bikes van BH. BH biedt sportieve e-bikes, maar ook veel praktische e-bikes voor dagelijks gebruik en diverse ruimtebesparende opvouwbare e-bikes die erg populair zijn in de stad, voor reizen en kamperen.

Ontdek alle BH e-bikes op marktplaats.

BMC - Zwitserse premium fietsen

Als je op zoek bent naar een eersteklas e-bike, dan ben je bij BMC aan het juiste adres. Hier kun je eersteklas Zwitserse techniek uit de eerste hand op het zadel ervaren! Je zult hier tevergeefs zoeken naar gezellige troetelrijders, het gaat hier om de sport.

Ontdek alle BMC e-bikes op de markt.

Cannondale - Sport of Stad?

De Amerikaans-Amerikaanse fabrikant Cannondale staat bekend om zijn eenzijdige mountainbikes. Maar naast de bergmachines met de beruchte Lefty maakt het bedrijf nu ook e-bikes, voor thuisgebruik of voor je bergavonturen...van stadsfietsen tot fulls, het is er allemaal.

Ontdek alle Cannondale e-bikes op de markt.

Centurion - sportief op elk terrein

Centurion levert al sinds 1976 uitstekende fietsen. Al vrij vroeg in de geschiedenis van het bedrijf ontstond een crossfiets op dikke banden. Komt deze combinatie je bekend voor? Dat klopt, het werden later mountainbikes. Ze werken momenteel aan de geometrie om de e-mountainbikes dezelfde rij- en stuureigenschappen te geven die je gewend bent van je niet-gemotoriseerde MTB. Centurion bouwt ook e-stadsfietsen en crossfietsen.

Ontdek alle Centurion e-bikes op de markt.

Corratec - je dagelijkse metgezellen

Logo, van Corratec krijg je ook de gebruikelijke e-fullys en e-hardtails. Maar de focus van de Duitse fabrikant ligt elders. Corratec bouwt nuchtere fietsen voor elke dag. E-stadsfietsen met extra lage instap, bijvoorbeeld. Of compacte e-bikes waarmee je door elk steegje in je woonplaats kunt suizen. De e-kracht komt van Bosch.

Ontdek alle Corratec e-bikes op de markt.

Cube - E-bikes van meester-ambachtslieden

De Beierse fabrikant Cube is een begrip, vooral voor mountainbikers, en geen wonder, want de e-fullys en e-hardtails zijn eersteklas. Maar ook aan alle andere categorieën is gedacht. Bosch of Fazua leveren de aandrijvingen.

Ontdek alle Cube e-bikes op de markt.

Diamond - helemaal stijlvol door de stad

Hoogste kwaliteit - op basis van dit uitgangspunt heeft het bedrijf uit Chemnitz in zijn 100-jarige geschiedenis miljoenen fietsen verkocht. Het was niet meer dan logisch dat ze ook over e-bikes veel te zeggen zouden hebben. Het portfolio omvat vooral comfortabele maar ongelooflijk stijlvolle e-bikes voor dagelijks gebruik, vrije tijd en de stad. Graag met een beetje een retro gevoel. Ze zijn gebouwd om je weg naar je werk te zoeten, maar gaan ook graag mee op een fietstocht of twee.

Ontdek alle Diamond e-bikes op de markt.

Electra - iets voor het oog

Electra kan zijn zonnige Californische inborst nauwelijks verbergen. Je kunt op het eerste gezicht zien dat de fietsen zijn ontworpen met het oog op strand, zon en surfen. Nergens anders kun je een surfplankhouder voor je fiets krijgen. Met de "Ace of Spades" e-bike heeft Electra de enige e-bike chopper ter wereld tot nu toe gemaakt. De platvoetgeometrie is bijzonder rijdersvriendelijk; je kunt altijd beide voeten op de grond zetten als je stopt.

Ontdek alle Electra e-bikes op de markt.

Flyer - de vliegende Zwitser

De Zwitserse fabrikant Flyer was een vroege speler in het succesverhaal van e-bikes. Flyer produceert uitsluitend e-bikes, en de eisen aan de ontwikkelingsafdeling zijn navenant hoog - de kwaliteit moet kloppen! Flyer bedient alle e-bike segmenten, maar er zit een troef achter de hand die je bij andere fabrikanten tevergeefs zou moeten zoeken: met "Pluto" is er een compacte e-vouwfiets die zo ruimtebesparend is dat je echt moet oppassen hem niet kwijt te raken.

Ontdek alle Flyer e-bikes op de markt.

Focus - de racezeugen

Bij Focus draait alles om sport. Niets anders. Als je de neiging hebt om tot het uiterste te gaan als het om fietsen gaat, ben je hier aan het juiste adres. Terwijl e-mountainbikes sinds 2018 helemaal door het dak zijn gegaan, zijn e-racefietsen tot nu toe een beetje achtergebleven. Misschien komt dat omdat de 25 mogelijke km/h niet meer dan een vermoeide glimlach ontlokt aan een racefietser. Maar op een gegeven moment gaat de weg bergopwaarts, dat waren de passages waar racefietsers motorhulp naar hun hart gingen halen. Nu motoren de laatste tijd aan gewicht en volume hebben ingeboet en van een blok aan het been zijn veranderd in een echte aanwinst, is de triomf van de e-wegfiets eigenlijk nog maar een kwestie van tijd. Je kunt er in ieder geval een krijgen van Focus.

Ontdek alle Focus e-bikes op de markt.

Gazelle - koninklijk Nederlands fietsplezier

Het vliegbezoek van de koning ter gelegenheid van de heropening van de uitgebreide Gazelle-fabriek bewijst hoe belangrijk hun fietscultuur is voor onze buren. Het assortiment omvat precies de fietsen die we in Nederland verwachten. Praktische stadsfietsen, prachtige vintage fietsen, coole stadsfietsen en de typisch Nederlandse fietsen. En het mooiste is: je kunt ze ook allemaal met elektrische aandrijving krijgen.

Ontdek alle Gazelle e-bikes op marktplaats.

Ghost - fietsen uit de scene

Het Duitse cult mountainbikemerk Ghost bouwt de usual suspects. E-mountainbikes met volledige vering of zonder, e-trekkingfietsen, e-crossfietsen en comfortabele e-stadsfietsen met lage instap voor elke dag. Het maakt niet uit of je trailactie plant voor het weekend of een uitgebreide fietstocht, bij Ghost vind je de juiste fiets.

Ontdek alle Ghost e-bikes op de markt.

Giant - Aziatische industriegigant ontmoet Aziatische industriegigant

Giant is een van de grootste fietsproducenten ter wereld. Letterlijk miljoenen fietsen overspoelen de planeet vanuit het hoofdkantoor van het bedrijf in Taiwan. Steeds meer daarvan zijn logischerwijs e-bikes. Er zijn natuurlijk mountainbikes, maar ook toer- en stadsfietsen, en een paar S-pedelecs die tot 45 km/u weg kunnen trappen. De technologie wordt geleverd door Yamaha, een andere Aziatische fabrikant. De technologie wordt geleverd door Yamaha, een andere Aziatische reus.

Ontdek alle Grote e-bikes op de markt.

Haibike - pioniersgeest uit Neder-Franken

Uit Schweinfurt komen e-bikes die duidelijk gericht zijn op extreme sporten. De e-mountainbikes heten Xduro of Sduro. Er zijn ook een handvol e-stadsfietsen, e-wegfietsen en e-trekkingfietsen. E-fietsen zijn tot nu toe zeldzaam, maar je kunt er een krijgen van Haibike. Overigens omvat de bedrijfsgroep ook merken als Sinus, Winora en XLC.

Ontdek alle Haibike e-bikes op de markt.

Hercules - hebben op de een of andere manier altijd bestaan!

De Neurenbergers zijn absolute fietsveteranen en bovendien waren ze een van de eersten die probeerden fietsen anders dan met spierkracht aan te drijven. Daarom scharen we ze hier onder de pioniers van de e-bike. Net als alle andere fietsen zijn de Hercules e-bikes voor het grootste deel vooral geschikt voor dagelijks gebruik. Er is echter ook een e-mountainbike die echt de moeite waard is.

Ontdek alle Hercules e-bikes op de markt.

Kalkhoff - de stadsrunabout

Kalkhoff gebruikt onder andere graag de Impuls Evo motor. Het is een erezaak, de fabrikant Derby Cycles is immers de groep waartoe ook Kalkhoff behoort. De modellen neigen minder naar extreme sporten, met e-trekkingfietsen voor de zeer lange afstanden. Stijlvolle vooruitgang in de stad wordt gegarandeerd door goed doordachte e-stadsfietsen en coole e-stadsfietsen. Kalkhoff hecht overigens bijzonder veel belang aan veiligheid en steekt veel energie in de verdere ontwikkeling van alle relevante onderdelen.

Ontdek alle Kalkhoff e-bikes op marktplaats.

Kettler - absoluut nuchtere voortbeweging

Kettler levert je dingen die je vrije tijd zoeter maken. Tuinstoelen, schommels of glijbanen bijvoorbeeld. En als je genoeg hebt van chillen en schommelen en je hebt zin in avontuur, dan maakt Kettler je mobiel. Als je te groot bent geworden voor een Kettauto, raden we je aan een van de verstandige en betaalbare Kettler stads- of trekking e-bikes te proberen.

Ontdek alle Kettler e-bikes op de markt.

Lapierre: Très chic, ces vélos!

Je raadt het misschien al, Lapierre is gevestigd in Frankrijk. Opgericht om de bevolking in de naoorlogse periode van een betaalbaar vervoermiddel te voorzien, ontdekten de oprichters van het bedrijf al snel hun voorliefde voor racen. Lapierre is dan ook thuis op de winnaarspodia van deze wereld. E-racefietsen maken daarom net zo goed deel uit van het portfolio als e-mountainbikes. Maar je krijgt van Dijon ook echt chique e-bikes voor aanbestedingen, e-bikes voor stadsbewoners en lifestyle e-bikes voor fietstochten en je dagelijks leven. Allons-y!

Ontdek alle Lapierre e-bikes op marktplaats.

Liv - een bedrijf alleen voor dames

Liv is de "ladies only" aftakking van Giant. Een fietsmerk speciaal voor dames. Met framegeometrieën die perfect zijn aangepast aan vrouwelijke proporties. Dat geldt natuurlijk ook voor Liv e-bikes. Chapeau! Zoveel gelijkheid moet gewaardeerd worden!

Ontdek alle Liv e-bikes op marktplaats.

Merida - veel fiets

Klinkt als een Disneyfilm, maar het is een echt, echt grote fietsenfabrikant uit Taiwan. Er is geen divisie die Merida niet bedient, en e-bikes zijn daar een natuurlijk onderdeel van. En ook hier is er geen subcategorie die Merida niet bestrijkt, van de comfortabele city swing tot de avontuurlijke full-bolide, alles is er.

Ontdek alle Merida e-bikes op de markt.

Mondraker - E-bikes met een vakantiegevoel

De woonplaats van het hoofdkantoor van het bedrijf doet in eerste instantie niet vermoeden dat Mondraker uitsluitend e-mountainbikes bouwt. Alicante klinkt meer als de zee, ligstoelen en luchtbedden. Maar laat dat je niet misleiden, hier draait alles om trailactie, sprongen, drops en downhill.

Ontdek alle Mondraker e-bikes op de markt.

Morrison - absoluut verstandig

De Engelse naam is misleidend, Morrison is een Duitse fabrikant. Zijn portfolio is nuchter en betaalbaar. Ook wat betreft e-bikes. Je kunt bij Morrison zo'n beetje alles krijgen, van city pedelecs tot e-MTB's.

Ontdek alle Morrison e-bikes op de markt.

Müsing - configuratie loopt...

Müsing bouwt fietsen volgens de wensen van de klant. En als de klant een motor wil, dan krijgt hij die. Tegelijkertijd blijven de op maat gemaakte e-bikes absoluut betaalbaar. Dus als je veel tijd aan je fiets wilt besteden of problemen hebt met een off-the-peg fiets, ben je bij Müsing in goede handen.

Ontdek alle Müsing e-bikes op de markt.

Orbea - Onzichtbare e-bike technologie uit Baskenland

Orbea voorziet ons van een hele reeks prachtig ontworpen e-bikes. Maar de Spanjaarden hebben de kunst geperfectioneerd om elektrische aandrijvingen volledig te laten verdwijnen. Bij Orbea's e-racefietsen en stedelijke e-bikes heb je een vergrootglas nodig om de motor en de accu te zien. De innovatieve aandrijving van Ebikemotion maakt het mogelijk. Voor zijn e-fullys en e-hardtails vertrouwt Orbea op de bekende Shimano en Bosch, die hun krachtigste apparaten leveren, zodat je op het parcours het beste van jezelf kunt geven.

Ontdek alle Orbea e-bikes op de markt.

Pegasus - als vleugels, maar dan beter

De legendarische Pegasus heeft vleugels, dus menigeen die op zijn Pegasus-fiets trapt zal zich wel eens afgevraagd hebben waar die waren, de vleugels. Ten laatste sinds de uitvinding van de elektrische fiets is het voor iedereen duidelijk waar ze te vinden zijn. De Bosch aandrijving heeft er iets mee te maken. Pegasus bouwt prachtige retro e-bikes, toer e-bikes en stads e-bikes die de geest van het avontuur inspireren.

Ontdek alle Pegasus e-bikes op de markt.

Raleigh - zeer Brits

Raleigh levert elegant Engels understatement in combinatie met Duitse techniek. De bedrijfsstrategie is inderdaad uniek. Het bedrijf is opgericht in Nottingham, het ontwerp komt van het eiland. In plaats van te exporteren over het Kanaal, werd een onafhankelijk filiaal opgericht op het continent, Raleigh Deutschland. Dit was een visionaire manier om alle Brexit-problemen te omzeilen. De levering van e-trekkingfietsen, e-stadsfietsen en urban pedelecs in British Racing Green is daarmee verzekerd.

Ontdek alle Raleigh e-bikes op de markt.

Riese und Müller - Er is niets dat niet bestaat

Speciale verzoeken? Als het om e-bikes gaat is R&M hier in ieder geval het juiste aanspreekpunt. Dubbele accu's voor meer looptijd, een bagagedrager voor meerdere kinderen of een e-compacte fiets, het is er allemaal.

Ontdek alle Riese & Müller e-bikes op de markt.

Scott - alles wat je nodig hebt op de berg

Scott zit weer meer in de sportieve hoek. E-trail fietsen, e-cross country fietsen en dergelijke. Vette Shimano-motoren stuwen de boards machtig voort. Daarnaast is er een serie e-fietsen voor in de stad, maar je ziet meteen dat ze sportief zijn. Als je een gezinsuitje plant, leveren de Amerikanen ook e-bikes voor vrouwen en kinderen.

Ontdek alle Scott e-bikes op de markt.

Specialized - perfecte geometrie van over de plas

Je herkent de e-bikes van Specialized aan de "Turbo" in de naam. Dames, heren, mountain, road, city, full of hardtail, diamond frame of lage instap - het is er allemaal. De lichaamsgeometrie van Specialized zorgt voor perfect rijcomfort.

Ontdek alle Specialized e-bikes op de markt.

Stevens - rijplezier uit het noorden (deel 2)

Dat een fietssmederij gevestigd is op het vlakke platteland betekent niet dat ze geen bruikbare mountainbikes bouwen. Het is dus zeker aan te raden om in de Alpen te verschijnen met een Stevens E-Allmountainbike, een E-Enduro of een van de hardtails of fullys. Er is ook een mooie selectie stadsfietsen en een handvol fitnessapparaten in de vorm van e-crossfietsen en e-tourfietsen. De aandrijvingen komen van verschillende fabrikanten, Bosch en Shimano mogen leveren.

Ontdek alle Stevens e-bikes op de markt.

Trek - van de provincie naar de hele wereld

Als je nog nooit van Waterloo, Wisconsin, hebt gehoord, is dat niet erg. Wie had immers geraden dat een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld gevestigd is in een nest in de Amerikaanse backwoods? Trek bouwt er veel e-mountainbikes, fullys en hardtails, maar ook een van de nog zeldzame e-racefietsen en elektrische fietsen voor je dagelijks leven.

Ontdek alle Trek e-bikes op de markt.

Op BikeExchange kom je alles te weten over e-bikes!

Hier behandelen we alleen de afzonderlijke merken, als je meer wilt lezen over e-bikes in het algemeen, kun je alles wat de moeite waard is vinden in onze andere artikelen. De BikeExchange E-Bike World vat alles samen wat we tot nu toe over dit onderwerp hebben bedacht. In de uitgebreide e-bike koopgids hebben we alles samengevat wat je moet weten over soorten e-bikes en de voor- en nadelen van motorstanden, onderhoud of reizen met je e-bike.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief