Plaats een advertentie

Cannondale 2022: Dit zijn de nieuwe fietsen

september 29, 2021
Cannondale 2022: Dit zijn de nieuwe fietsen

Het succesvolle merk uit Connecticut heeft voor het modeljaar 2022 ook een paar innovaties in petto. Je kan de nieuwe fietsen hier bekijken.

Ontdek alle Cannondale 2022 modellen op de marktplaats

Cannondale Jekyll 2022

cannondale-jekyll-2022-png

Type: 29er Enduro-Fully
Gebruik: Enduro, All Mountain

De Jekyll is grondig herzien voor modeljaar 2022 en krijgt, naast een nieuwe demperpositie, ook een hoog gepivoteerde achterkant met kettingoverbrenging. De nieuwe positie van de schokdemper zorgt voor een aanzienlijk lager zwaartepunt, wat het rijgedrag ten goede moet komen en er trouwens ook verdomd stijlvol uitziet. In combinatie met de eerder genoemde achterkant heeft de Jekyll 165 millimeter veerweg achter. Samen met de 170 millimeter veerweg op de voorvork is de nieuwe Enduro ideaal voor steile afdalingen, Enduro-races en natuurlijk voor het bikepark. De fiets is verkrijgbaar in de modelvarianten Jekyll 1 voor €6.499 (foto), Jekyll 2 voor €4.599 en als frameset voor €3.499.

Ontdek alle Cannondale Mountainbikes op de marktplaats

Cannondale Tesoro Neo X Speed 2022

cannondale-tesoro-neo-x-speed-2022-png

Type: S-Pedelec
Gebruik: Off-road, Dagelijks, Lange afstand, Woon-werkverkeer

Met de Tesoro Neo X Speed krijgen forenzen en alledaagse rijders waar voor hun geld, zowel op asfalt als off-road. Dit wordt mogelijk gemaakt door het mountainbike-achtige frame, de verende zadelpen en de SR Suntour Raidon 34 verende voorvork met 100 mm veerweg. De aandrijving wordt verzorgd door de 4e generatie Bosch Performance Line Speed en een 625 Wh accu in de onderbuis. Cannondale biedt ook de mogelijkheid om een tweede accu op de onderbuis te monteren om de actieradius aanzienlijk te vergroten. Schakelen doe je met een Shimano Deore 12-speed achterderailleur, die samen met de 10-51 cassette in elke situatie voor de juiste overbrengingsverhouding zorgt. Maar het gaat niet alleen om de aandrijving; een S-pedelec moet natuurlijk ook een groot remsysteem hebben. Cannondale heeft de Tesoro Neo X Speed daarom uitgerust met een Magura MT5 schijfrem met 203 mm schijven op het voor- en achterwiel. Het model met batterij (op de foto) is verkrijgbaar voor €6.199.

Ontdek alle Cannondale E-Bike aanbiedingen op de marktplaats

Cannonale SuperSix Evo SE/CX 2022

cannondale-supersix-evo-2022-png

Type: Gravel Bike / Cyclocross Bike
Gebruik: Offroad, Lange afstand, Bikepacking, Cyclocross

Met de nieuwe SuperSix Evo SE en SuperSix Evo CX mikt Cannondale zowel op Gravel rijders als op mensen die op zoek zijn naar een nieuwe Cyclocross fiets. In vergelijking met de Topstone is het lichtgewicht carbon frame veel sportiever en agressiever, wat zorgt voor aanzienlijk meer snelheid op de baan. De SE is uitgerust met de SRAM Rival AXS groepset met 22 versnellingen, terwijl de CX een mechanisch SRAM Force1 schakelsysteem met 11 versnellingen heeft. Er zijn ook verschillen in de bandenkeuze: Cannondale gebruikt 40C-banden voor de SE en een officiële cyclocrossband met de voorgeschreven breedte van 33C voor de CX. De prijs van de SE bedraagt €4.699 en die van de CX (op de foto) €4.199.

Ontdek alle Cannondale Gravel & Cyclocross Bikes op de marktplaats


Je bent op zoek naar goedkope resterende voorraad? Naar de Cannondale Sale


Foto's: Fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief