Plaats een advertentie

Cannondale 2021: Al het nieuws uit Connecticut

januari 12, 2021
Cannondale 2021: Al het nieuws uit Connecticut

Cannondale heeft voor 2021 een breed scala aan innovaties en veranderingen doorgevoerd bij diverse fietsen2. Zo is er een verende Lefty voorvork – De nieuwe Lefty Oliver - aan de Topstone toegevoegd, Heeft de Trail SL een compleet nieuw frame gekregen, is de SuperSix Evo doorontwikkeld en de Scalpel is vanaf de tekentafel af opnieuw ontworpen. Wij hebben de tot dusver gepresenteerde innovaties van Cannondale voor 2021 onder de loep genomen en presenteren u onze hoogtepunten.

Ontdek alle 2021 Cannondale modellen op ons platform

Cannondale 2021 Topstone Carbon Lefty

cannondale-topstone-carbon-lefty-2021-jpg

Type: Gravel
Gebruik: Offroad, lange dagen in het zadel

Eindelijk: de iconische Slate krijgt een opvolger, de gloednieuwe Topstone carbon 2021 met Lefty. Terwijl de kingpin-ophanging aan de achterkant de blikvanger was toen de Topstone vorig jaar werd gelanceerd, voegt Cannondale nu nog eens 30 mm veerweg toe aan de voorkant, in de vorm van een speciale Lefty-vork. De vork maakt gebruik van dezelfde technologie als de Ocho MTB-voorvork en kan dankzij de lockout-functie volledig gelocked worden. Samen met de kingpin vering, die door een draaipunt in de zitbuis in combinatie met buigzame zit- en liggende achtervorken voor meer comfort zorgt, geeft de Lefty de unieke rijeigenschappen aan de Topstone. Deze gravel fiets rolt op brede 650b-wielen en schreeuwt om een fietsvakantie. Talrijke bidonhouder nokken en spatbordbeugels ondersteunen deze schreeuw. Ook qua geometrie werd een balans gevonden tussen rechtop zitten en aerodynamica, waardoor technisch veeleisende passages hand in hand kunnen gaan met lange stukken in het zadel.

De nieuwe Topstone Lefty 2021 zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende versies. Het topmodel (foto) wordt geleverd met een eTap AXS groepset en kost € 7.499, het instapmodel de Topstone Lefty 3 is € 3.799. Vrouwen krijgen een speciale damesvariant aangeboden.

Ontdek alle 2021 Cannondale gravel modellen op ons platform

Cannondale 2021 Topstone Neo Carbon Lefty

cannondale-topstone-carbon-neo-lefty-jpg

Type: Gravel E-Bike
Gebruik: Offroad, lange dagen in het zadel, fietsvakantie

De gloednieuwe Topstone Carbon met verende Lefty-vork doet op papier haast aan als een woon-werk verkeer fiets. Een racefiets met verende voorvork, 650B banden en Bosch Performance CX motor. Het enige wat ontbreekt is de bagegedrager en een bel. Het maakt Cannondale niets uit, het belangrijkste is dat de nieuwe gravel e-bike van de Amerikanen leuk moet zijn, dat is ze heel goed gelukt. Met de 30mm veerweg tellende Lefty Oliver aan de voorkant en het innovatieve Kingpin Flex-systeem aan de achterkant, moeten de offroad-routes je zeker in een goed humeur brengen, inclusief bandenvrijheid tot 650x48B. Het schakelen is ook offroad geoptimaliseerd. De 1x12 aandrijving met grote cassette, in samenwerking met de krachtige Bosch unit en de 500Wh accu, overwint iedere klim en neemt je mee naar het einde van de wereld en verder.

Naast twee geveerde Lefty-versies zijn er ook twee Topstone Carbon Neo-versies met een vaste carbon voorvork, die iets strakker aanvoelen op verharde weg. Prijzen beginnen bij € 4.499 voor de Carbon Neo 4 met vaste vork en het topmodel kost € 8.999 voor de Carbon Neo Lefty 1 met SRAM Force eTap AXS en Bosch Kiox-display.

Ontdek alle 2021 Cannondale e-bike modellen op ons platform

Cannondale 2021 Scalpel carbon

cannondale-scalpel-2021-png

Type: 29er Race-fully
Gebruik: Marathon, Cross-Country, XC

De scalpel is de langlopende favoriet in het Cannondale MTB-assortiment. Altijd aanwezig, maar bij elke versie volledig opnieuw uitgevonden. Dit geldt ook voor het nieuwe 2021-platform, dat net als zijn voorganger zal worden gelanceerd in een 100 mm-versie en een 120 mm-versie (Scalpel SE, zie hieronder). Het hart van de nieuwe ontwikkeling is de nieuwe achterkant met zogenaamde flexzones, die met succes een Horst-Link-koppeling met vier stangen simuleren zonder het extra gewicht. Dit resulteert in een framegewicht (inclusief demper) van slechts 1.900 gram - wereldklasse! Een ander voordeel van de nieuwe FlexPivot is dat de respectievelijke framehoogte specifiek op de bestuurder kan worden afgestemd (proportionele respons).

Qua geometrie is de Scalpel aanzienlijk gemoderniseerd: de stuurhoek vlakker, de zithoek steiler. Dankzij de "eenarmige" Lefty Ocho is er meer stabiliteit en controle op lastige routes zonder in te boeten aan behendigheid. Verder is er een fijn carbon frame met 29er wielen en een bandbreedte tot 2,4 ". Qua prijs is de er Scalpel vanaf € 3.699 voor de Carbon 4 tot een trotse € 11.499 voor de Hi-MOD Ultimate (op de foto) De beste componenten: SRAM XX1 Eagle AXS-versnellingen, Level Ultimate-remmen, ENVE Caron-wielen en de carbonnen Lefty Ocho.

Cannondale 2021 Scalpel carbon SE

cannondale-scalpel-se-2021-png

Type: 29er Race-fully
Gebruik: Downhill, Trail, Tour

De Scalpel SE staat in 2021 weer in de startblokken en deelt het platform met de reguliere Scalpel, maar heeft meer veerweg en dus meer rijplezier op ruig terrein. In plaats van 100 mm Lefty, Steekt er een 120mm verende vork in het frame, is de stuurhoek wat vlakker en de banden wat breder. Er is ook een ingebouwde vario-ondersteuning. De razendsnelle XC-Fully wordt een wendbare downhill-fiets, die zowel als tourfiets als trail fiets kan worden gebruikt. De Scalpel SE is verkrijgbaar als Carbon 2 voor € 3.799 (inclusief een extra damesversie) en de Carbon 1 voor € 4.999 (foto).

Ontdek alle 2021 Cannondale Fully modellen op ons platform

Cannondale SuperSix EVO 2021

cannondale-supersix-evo-2021-png

Type: Racefiets
Gebruik: Pro-Tour, Allround racer, Toertochten

De gloednieuwe SuperSix EVO is een evolutie van de klassieke racemachine met de onmiskenbare ronde buizen. Cannondale stapt over op nieuwe buisvormen en zelfs een verlaagde achterbrug. Cannondale heeft het lage gewicht en de telepatische stuureigenschappen van de bekroonde vorige versie behouden en heeft al het overige op een bizarre wijze verbeterd. Soepeler, veelzijdiger en heel veel sneller - hij is gebouwd om te vliegen wat ook aangetoond wordt door windtunnel tests, de nieuwe SuperSix EVO zou 21% minder luchtweerstand hebben dan de vorige. De SuperSix EVO is verkrijgbaar vanaf €2.899 met een Shimano 105 groep (ook voor dames) oplopend tot, schrik niet €10.499 voor een model met Shimano Dura-Ace Di2 of Sram Red Etap AXS (foto).

Ontdek alle 2021 Cannondale race modellen op ons platform

Je bent op zoek naar goedkope restvoorraden? > naar Cannondale aanbiedingen.

Kommentar: von deutscher Website übernommen

Foto's: fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief