Plaats een advertentie

Cannondale 2018 - De Upgrades Voor Het Komende Jaar

oktober 10, 2017
Cannondale 2018 - De Upgrades Voor Het Komende Jaar

Afgelopen seizoen draaide het bij Cannondale allemaal rond de nieuwe Moterra en de volledige remake van de Scalpel. Een zware brok voor de designers, waardoor er minder tijd was om hun andere modellen onder de loep te nemen. Daar komt nu verandering in.

De liefhebbers van het Amerikaanse merk mogen zich in 2018 verwachten aan opgesmukte versies van onder andere de Synapse, Jekyll en de Trigger.

Mis er niets van en lees verder voor onze samenvatting en voorstelling van de 2018 Cannondale modellen.

[eho]

Cannondale Racefietsen 2018

Synapse

De Synapse is in 2018 al aan zijn 4de generatie toe. De endurance racefiets van Cannondale is al elf jaar een vaste waarde op de markt. Dit jaar is hij wederom lichter en sneller gemaakt, zonder comfort op lange afstanden en uitdagende ondergronden te vergeten. Geheel in lijn met de laatste trends, is de Synapse dan ook klaar om meer offroad wegen op te zoeken.

cannondale_synapse_2018-jpg

Het opvallendste aan de Synapse 2018 is iets waar we binnenkort zelfs niet meer zullen stilstaan: hij bestaat enkel met schijfremmen. Geen twee varianten om de liefhebbers van velgremmen te sussen dus. Alleen maar schijfremmen met 160mm rotoren. Superieure remkracht in alle omstandigheden, de Synapse zet er vol op in.

Het Hi Mod carbon frame weegt 950g, wat het 220g lichter maakt dan de vorige incarnatie uit 2017. Ook aan de voorvork heeft Cannondale 116g weten te besparen. Met zo'n afslanking wordt de Synapse steeds veelzijdiger en competitiever in wedstrijden. Daarbovenop is het frame stijver en is er aan de geometrie gesleuteld voor extra balans en stuurvaardigheid. De vorken zijn asymmetrisch ontworpen om geen stabiliteit te verliezen onder invloed van de kracht die de schijfremmen uitoefenen.

cannondale_synapse_2018_2-jpg

Buiten de typische kenmerken waarmee een nieuw kader zich wenst te onderscheiden, mikt Cannondale resoluut op te term "allround". De carbonlagen en doorsnedes van alle buizen zijn geoptimaliseerd om comfort te bieden waar nodig. Je bouwt je fiets ook deels naar keuze op, dankzij de keuze uit drie voorvorken met elk een andere offset.

De ultieme vernieuwing voor het rijcomfort van de Synapse is de SAVE PLUS microvering. Op de afbeelding hieronder zie je de delen waar deze microvering gebruikt wordt. Op die punten is het frame flexibeler en vangt het schokken beter op. De SAVE SystemBar is een speciaal aero stuur (beschikbaar in verschillende breedtes en met verschillende stuurpennen) dat tot 8° flex toelaat om je armen te beschermen van het stompen en stoten over slechte wegen.

cannondale_synapse_2018_3-jpg

cannondale_synapse_2018_4-jpg

Aangenaam rijden zit hem natuurlijk niet enkel in het kader. Je bandenkeuze is ook belangrijk. Om jouw de vrijheid te geven te rijden met wat je wil, heeft de Cannondale Synapse 2018 ruimte voor banden tot 32mm. Zo kan je zelfs offroad rubber op je wielen leggen.

cannondale_synapse_2018_5-jpg

De Synapse komt uit in Aluminium, Carbon en Hi-Mod versie.

Bekijk Alle Cannondale Racefietsen Op BikeExchange

SuperX Force 1 SE

Gravel bikes winnen constant aan populariteit, ook bij de jongens van Cannondale. Daarom hebben ze hun bewezen cyclocrossmodel genomen en er een SE versie van gemaakt, speciaal voor gravel en allroad ritjes. Het frame blijft hetzelfde, maar de componenten zijn geoptimaliseerd voor avontuurlijke uitstappen.

cannondale_superx_2018-jpg

  • 37mm brede banden

  • 23mm brede velgen

  • 1x Aandrijving met 11-42T cassette

Vergeleken met de Slate is de SuperX iets meer racefiets en iets minder offroad gericht. Zo is er geen verende voorvork en heeft hij een klassieke geometrie. Snel, agressief en wendbaar dus, maar toch de juiste handling en modderbestendigheid die je van een crossfiets verwacht.

cannondale_superx_2018_2-jpg

Bekijk Alle Cannondale Cyclocrossfietsen Op BikeExchange

Cannondale Mountainbikes 2018 - Trigger vs Jekyll

De uitschieters bij het 2018 Mountainbike programma van Cannondale zijn de nieuwe uitgaves van de Jekyll en de Trigger. De Jekyll is de fiets naar keuze van veel Enduro experten. De Trigger is zijn agressievere broertje voor All Mountain en Trail mountainbiking.

Lees verder om te weten te komen hoe deze twee parels het nieuwe seizoen ingaan.

cannondale_mtb_2018_jekyll_trigger-jpg

Trigger (links) en Jekyll (rechts)

Zowel optisch als technisch is de grote vernieuwing bij de twee fullsuspension MTB's de achtervering. De Jekyll heeft achteraan een veerweg van 165mm en kan met één druk op een knop switchen naar 130mm. Bij de Trigger is dat 145mm vs 115mm.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de Gemini schokdemper die twee standen heeft; Flow en Hustle. Die kan je tijdens het rijden met één knopdruk aanpassen wanneer de trails het vereisen.

cannondale_mtb_2018_jekyll_trigger_2-jpg

Voorvork en Wielmaat

Cannondale heeft besloten om zijn fullsuspension MTB's niet in 29" uit te brengen. Enkel 27,5" dus. Hierdoor is een hogere ophanging en veerweg mogelijk. De voorvorken van de Jekyll en de Trigger zijn geen Lefty's, maar standaard Fox vorken. De Trigger is uitgerust met de Float 34 en 150mm veerweg. De Jekyll met de Float 36, die 170mm vering biedt.

Scalpel SE

Als laatste hebben we het nog kort over de nieuwe Trail versie van de Scalpel. 120mm veerweg vooraan en 115mm achteraan maken van de Scalpel SE een XC wapen met Trail ambities. Op de foto zie je de Scalpel SE 2, die met zijn zwart frame en skinwall buitenbanden een echte streling voor het oog is.

cannondale_mtb_2018_scalpel-jpg

Bekijk Alle Cannondale Mountainbikes Op BikeExchange

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief