Plaats een advertentie

Cannondale fietsen 2017: Moterra, CAAD, Optimo en veel meer nieuws

september 09, 2016
Cannondale fietsen 2017: Moterra, CAAD, Optimo en veel meer nieuws

Op de Cannondale stand op Eurobike draaide vrijwel alles rond de release van hun nieuwe E-Mountainbike; de Monterra. Dit nieuwe pronkmodel van Cannondale werd in geuren en kleuren tentoongesteld.

Al lag de focus vooral op de Monterra, op andere vlakken heeft Cannondale ook niet stilgezeten. Er werden opgeblonken CAAD modellen voorgesteld, een vernieuwde SuperX en ook de SuperSix Evo en Scalpel-Si steken in een nieuw jasje.

We stellen je graag voor aan de nieuwe 2017 modellen van Cannondale.

SuperX

De SuperX is de nieuwe cyclocross machine van Cannondale. Hij komt met een volledig herwerkt BallisTec Carbon frame en leent nog meer eigenschappen van het XC-mountainbiken. Enkele zaken die meteen opvallen aan de geometrie: De voorvork komt hoger boven de grond. Op de meest technische parcours geeft dit een vaster stuurvermogen en meer wendbaarheid. Ook is er nog meer clearance aan de banden dan vroeger, zo hoopt er zelfs met de dikste bandenprofielen geen modder op tussen je vork.

Nieuw voor een cyclocrossfiets is de Ai-achtervork. Dit staat voor 'Asymmetric Integration'. Deze techniek komt rechtstreeks van de Cannondale Scalpel serie. Het concept is eerder technisch. De achtervork wordt asymmetrisch gemaakt, waarbij de rechterkant (waar de aandrijving zit) 6mm verder naar rechts komt. Zo kunnen de spaken van het achterwiel langs de rechterkant breder uitvallen, wat het wiel een stuk stijver en steviger maakt. Verder zoekt en vindt de SuperX stijfheid in zijn Oversized BB30-83 bottom bracket en staande achtervork.

Het model dat je ziet op de foto is zoals hij vertoond werd op Eurobike. Deze variant is afgewerkt met SRAM Force CX1 single drive, HollowGram Si Carbon Clincher Disc wielen en SRAM Force HRD schijfremmen.

fullpage Cannondale SuperX Force Eurobike2016

fullpage Cannondale SuperX Force Eurobike2016 2

fullpage Cannondale SuperX Force Eurobike2016 3

CAAD12

Eén van de hoogtepunten in de 2017 range van Cannondale is de nieuwe CAAD12. Op Eurobike voorgesteld met schijfremmen en SRAM Force groepset. Het intussen legendarische CAAD (Cannondale Advanced Aluminium Design) frame verlegt de grenzen van aluminium. De CAAD kan concurreren met de duurste carbondesigns en moet qua stijfheid, gewicht en comfort zeker niet onderdoen. Dit CAAD12 Disc Smart FORM CA kader weegt slechts 1190 gram en heeft een erg prestatiegerichte geometrie.

Deze Disc Force variant is voorzien van hydraulische schijfremmen van SRAM, Force Type 1 groepset, fi'zi: k Arione zadel en Cannondale Hollowgram Si Carbon Clincher Disc wielset met Schwalbe Pro ONE banden.

fullpage Cannondale CAAD12 Eurobike2016

fullpage Cannondale CAAD12 Eurobike2016 2

fullpage Cannondale CAAD12 Eurobike2016 3

CAAD Optimo

Helemaal nieuw in het Cannondale 2017 programma is de CAAD Optimo. Het kader is bedoeld om de CAAD8 te vervangen en bevindt zich qua prijs-kwaliteit op instapniveau. De aluminium racefiets gebruikt veel ontwikkelingen die je ook in de CAAD12 terugvindt. Het frame is met1450 gram geen vedergewicht, maar dat maakt de Optimo goed op vlak van comfort, rijpositie en wendbaarheid. Algemeen gezien een aangename, comfortabele fiets voor wie niet wedstrijdgericht rijdt.

Het tentoongestelde model is afgewerkt met Shimano 105 groepset, 11-28 cassette, Tektro remmen en RS 2.0 wielen.

fullpage Cannondale CAAD Optimo 105 Eurobike2016

fullpage Cannondale CAAD Optimo 105 Eurobike2016 2

fullpage Cannondale CAAD Optimo 105 Eurobike2016 3

Synapse Carbon

De Black Inc. versie van de Cannondale Synapse Carbon 2017 ziet er een stuk kleurrijker uit dan typische Black Inc. modellen. Dit enkel al door zijn witte achtervork. Op vlak van performance, doet de Synapse Carbon wat je ervan kan verwachten. Net als zijn voorgangers combineert hij raceprestaties met comfort. Een echte endurance fiets gemaakt voor extra lange afstanden en alle soorten ondergrond van asfalt tot kasseien.

De Synapse Carbon Black Inc. is in deze variant uitgerust met de draadloze SRAM eTAP groepset, Cannondale Hollowgram SL carbon velgen en hydraulische schijfremmen.

fullpage Cannondale Synapse Carbon Eurobike2016

fullpage Cannondale Synapse Carbon Eurobike2016 2

Bad Boy 1

Een grote eyecatcher was ook dit jaar weer de Cannondale Bad Boy. Een fiets helemaal ontworpen voor de stad of woon-werkverkeer. Voor 2017 heeft heel het frame een makeover gekregen, met enkele nieuwe handigheden zoals ingebouwde reflecterende elementen en geïntegreerd achterlicht. Zelfs in de Lefty voorvork is een LED-strip op batterijen ingewerkt. Dit maakt de verder sombere Bad Boy een van de veiligste en meest zichtbare fietsen op de markt.

De aandrijving wordt verzorgd door een makkelijk te onderhouden 8-speed Alfine naafversnelling en Gates kunststof aandrijfriem. 650B wielen, gepaard met bredere banden zorgen voor het comfort en wendbaarheid. Veilig en snel remmen, doe je met hydraulische Magura schijfremmen.

fullpage Cannondale BadBoy1 Eurobike2016

Moterra

De vorige modellen waren misschien nog opwarming. Bij de Cannondale stand op Eurobike draaide alles wel degelijk om de Moterra. Cannondales allereerste Enduro E-mountainbike. Er zijn twee versies; Standard met 130mm veerweg en LT met 160mm. Die laatste is gericht op downhill gebruik.

De integratie van de Bosch aandrijvingsonderdelen in de Moterra is volledig van nul ontworpen. Die aandrijving zit helemaal in de compacte Si-motorbevestiging, gekoppeld aan het AL-aandrijfsysteem. De achtervork en brug is speciaal kort en compact gehouden om de e-mtb zo wendbaar en stabiel mogelijk te houden. In tegenstelling tot andere modellen is de batterij onder de schuine buis bevestigd, in plaats van erboven. Wederom met als doel een laag zwaartepunt voor een zo stabiel mogelijke rijervaring.

Afgebeeld is de Moterra LT 1, het topmodel van de LT-serie. Geleverd met Fox 36 vork, Fox Float Factory schokdemper, Shimano XT versnellingen en DT Swiss wielen.

fullpage Cannondale Moterra LT1 Eurobike2016

fullpage Cannondale Moterra LT1 Eurobike2016 2

fullpage Cannondale Moterra LT1 Eurobike2016 3

Habit Carbon

We blijven nog even in de MTB-range. De vernieuwde Cannondale Habit Carbon SE versie komt dit jaar in een opvallend heldere paarse kleur uit. Uitgerust met RockShox Pike, Fox Float DPS schokdemper en SRAM GX 1x11 versnellingsgroep. Deze opgeblonken versie van de Habit is helemaal klaar voor alle soorten trails en het moeilijkste terrein.

fullpage Cannondale Habit Carbon SE Eurobike2016

fullpage Cannondale Habit Carbon SE Eurobike2016 2

F-Si 29

Omdat steile bergen en technische trails in ons land nogal ver zoek kunnen zijn, is voor ons de F-Si 29 misschien wel de interessantste Cannondale MTB. De top-of-the-range hardtail biedt in alle uitvoeringen topprestaties, maar deze tentoongestelde Hi-Mod spant de kroon. Razendsnel, geoptimaliseerd voor Cross Country races en competitieve prestaties op elk vlak.

Deze setup is voorzien van Lefty 2.0 carbon voorvork met 100mm veerweg en 1x11 Shimano XTR aandrijving. De Cannondale CZero SL wielen zijn eveneens carbon.

fullpage Cannondale F SI Hi Mod Eurobike2016

fullpage Cannondale F SI Hi Mod Eurobike2016 2

fullpage Cannondale F SI Hi Mod Eurobike2016 3

Cannondale fietsen op BikeExchange kopen

[eho]

Meer Eurobike content? Check dan het beste van Eurobike 2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief