Plaats een advertentie

Adam Yates zijn Scott Addict

juli 19, 2016
Adam Yates zijn Scott Addict

Wie is Adam Yates?

Adam Yates is een 23-jarig klimtalent uit Groot-Brittannië. Samen met zijn al even getalenteerde tweelingsbroer Simon Yates, rijdt hij voor ORICA-BikeExchange. In 2014 ,zijn debuutjaar bij de profs, won hij gelijk de Ronde van Turkije en werd hij 6e in het eindklassement van het Critérium du Dauphiné.

Vorig jaar werd hij vooral beroemd door zonder dat hij het wist de Clasica San Sebastian te winnen. Wij Belgen onthouden vooral hoe Greg Van Avermaet aan de leiding reed en werd omver gekegeld door een motor van de organisatie. Yates wist niet wat er gebeurd was, dacht dat hij knap tweede werd, maar werd aan de finishlijn door zijn ploegleider verteld dat hij gewonnen had.

adam yates orica bikeexchange san sebastian

Tour de France 2016: De grote doorbraak?

In de Ronde van Frankrijk dit jaar is Yates helemaal komen bovendrijven. In elke bergrit rijdt hij met de besten naar boven, waardoor hij lang tweede in het klassement stond. Na een mindere tijdrit werd dit de derde plaats, maar hij heeft nog steeds een overtuigende voorsprong in het jongerenklassement. Als Yates dit jaar de witte trui mee naar huis neemt, lijkt zijn toekomst als ronderenner verzekerd.

adam yates tour orica bikeexchange 1

Scott Addict

Als klimmer verkiest Adam de lichtere Scott Addict boven de meer aerodynamische Foil. De Addict heeft een uitstekende stijfheid-gewicht verhouding. Yates' maat 54 frame weegt zo'n 800 gram.

ORICA-BikeExchange wordt gesponsord door Shimano. Alle fietsen zijn dan ook uitgerust met hun elektronische Dura-Ace Di2 groepset en onderdelen van PRO (dochterbedrijf van Shimano).

Deze foto's zijn genomen voor de rit naar Mont Ventoux. Yates zijn versnellingskeuze is vrij interessant. Vooraan heeft hij een 54-36T crankset, gecombineerd met een 11-32 cassette achteraan. Zulke grote range is vrij uitzonderlijk bij de profs. Het gigantische 54T buitenblad zorgt ervoor dat de vederlichte Yates ook in snelle afdalingen het peloton kan volgen. Terwijl zijn lichtste versnelling (36-32) zonder problemen de steilste stukken van de Ventoux moet aankunnen. Om dit breed ratio aan te kunnen, gebruikt hij geen standaard Dura-Ace, maar een Ultegra long cage achterderailleur. Veel Ultegra onderdelen zie je verder niet in het peloton.

Voor de rest is de fiets aan standaard OBE team issue, met allemaal sponsorcorrecte onderdelen zoals Shimano Dura-Ace wielen en Continental 25mm Pro Ltd tubes. Als afwerking heeft hij wit stuurlint, om te matchen met zijn witte trui als leider in het jongerenklassement van deze Tour.

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 1

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 2

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 3

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 4

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 5

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 6

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 7

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 9

adam yates tour orica bikeexchange scott addict 11

Ga voor de volle Yates look

[eho]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief