Plaats een advertentie

Team BikeExchange: Tour de France Team bekendmaking

juni 21, 2021
Team BikeExchange: Tour de France Team bekendmaking

Team BikeExchange kondigde vandaag haar gevarieerde Tour de France team aan met een sterk trio opportunisten, op jacht naar etappe-overwinningen als een primaire doelstelling voor de 108ste editie, die op zaterdag 26 juni van start gaat in Brest.

Former Tour de France etappewinnaars Michael Matthews en Simon Yates, samen met tweevoudig Grand Tour-podiumwinnaar Esteban Chaves, zullen de aanvalslinie van de groep leiden, terwijl de 25-jarige Lucas Hamilton, die zijn debuut maakt, ervaring wil opdoen in de strijd om het algemeen klassement.

Team BikeExchange bij de Tour de France (26de juni – 18de juli 2021):

Esteban Chaves (COL) - 3de plaats

Luke Durbridge (AUS) - 7de plaats

Amund Grøndahl Jansen (NOR) - 4de plaats

Lucas Hamilton (AUS) - Debut plaats

Chris Juul-Jensen (DEN) - 4de plaats

Michael Matthews (AUS) - 6de plaats

Luka Mezgec (SLO) - 2de plaats

Simon Yates (GBR) - 5de plaats

Het kwaliteitskwartet zal worden bijgestaan door ervaren renners die hen door de 21 etappes loodsen, met een trio krachtpatsers in de vorm van de Deense Chris Juul-Jensen en de Noorse Amund Grøndahl Jansen, die beiden hun vierde Ronde van Frankrijk zullen rijden, plus de Australische Luke Durbridge, die voor de zevende keer zal deelnemen aan de 'Grande Boucle'.

Nadat hij vorig jaar bij zijn debuut twee keer tweede werd, is de Sloveense sprinter Luka Mezgec in 2021 terug voor meer en maakt hij de goed uitgebalanceerde ploeg van acht renners compleet.

Na eerder drie top-10 klasseringen in het algemeen klassement (2016, 2017, 2020), zeven dagen in de Maillot Jaune (3x 2013, 4x 2020), één TTT overwinning, zes individuele etappe-overwinningen van vijf verschillende renners en twee eindoverwinningen in het jongerenklassement (2016, 2017), keert Team BikeExchange vol vertrouwen en ambitie terug voor haar 10e Tour de France start.


Brent Copeland – General Manager

"We zijn erg gemotiveerd voor de Tour de France van dit jaar na een fantastisch podium in de Giro d'Italia met Simon Yates. We hebben nauw samengewerkt met onze teameigenaar Gerry Ryan en de technische staf en coaches van Team BikeExchange om de meest competitieve line-up van renners te selecteren voor de editie van dit jaar.

Het was zeker geen gemakkelijke taak om de definitieve selectie te maken omdat we op dit moment veel renners in goede conditie hebben, maar we hebben vertrouwen in het proces dat we hebben gevolgd.

Onze doelen en ambities zijn anders dan die van de recente Giro d'Italia, waar we ons vooral zullen concentreren op twee gebieden; namelijk etappezeges en ervaring voor de jongere renners. We zijn ook erg blij dat er dit jaar veel Australische renners aan de start verschijnen en zoals altijd staat Team BikeExchange garant voor zeer agressieve en spannende wedstrijden voor al onze fans.

Een woord van dank gaat ook uit naar de medische staf van ons team en de ASO voor de medische protocollen die nauwlettend in de gaten zijn gehouden om zo'n prestigieuze race te kunnen houden onder de uitdagende omstandigheden waar we momenteel allemaal mee te maken hebben."


Matt White - Hoofd Sport Directeur

"We hebben een goed uitgebalanceerde eenheid samengesteld voor de TDF van dit jaar. De groep heeft meerdere opties als we gaan voor etappe-overwinningen over de gehele drie weken.

We verwelkomen Michael Matthews terug in ons TDF-ploegschema, omdat we ons richten op selectieve sprints en middelzware bergetappes. Ter ondersteuning van hem hebben we Luka Mezgec, die vorig jaar indruk maakte in zijn Tour-debuut en in staat is om op zijn eigen manier te winnen.

We beschikken over een beproefde machinekamer met wegkapitein Luke Durbridge die samenwerkt met ons Scandinavische duo Chris Juul-Jensen en Amund Grøndahl Jansen, die veel ervaring heeft met het rijden voor kopmannen van wereldklasse.

Onze elite-klimmers worden aangevoerd door Simon Yates, die nog meer ritzeges aan zijn palmares wil toevoegen, en Esteban Chaves, die etappes won in de Giro d'Italia en de Vuelta a España en nu ook overwinningen in de TDF aan zijn palmares wil toevoegen.

Tot slot hebben we onze enige Tour de France-debutant in Lucas Hamilton die tot nu toe een zeer constant jaar heeft gehad en hij zal onze volledige steun krijgen als hij voor het klassement rijdt."


Michael Matthews

"We hebben een goede kans om voor ritzeges te gaan met mezelf en een heleboel andere jongens in het team dat we hebben. We kunnen met Chaves en Yates de beklimmingen en de ontsnappingsdagen rijden en dan voor mij met de sprint en meer tussenetappes.

Er zijn een paar etappes in de Tour van dit jaar die me erg goed liggen, vooral in de eerste week. Dus hopelijk kunnen we de Tour goed beginnen op die dagen en dan de vaart erin houden als we eenmaal bij de beklimmingen zijn met de andere jongens.

De Tour de France is altijd een speciale en belangrijke wedstrijd voor iedereen, ik voel me goed in vorm en ben echt gemotiveerd om te proberen voor een vierde Tour de France ritzege te gaan."


Lucas Hamilton

"De Tour is de grootste wedstrijd ter wereld en toen ik opgroeide heb ik er altijd naar gekeken en van gedroomd om de Tour te rijden en om zaterdag aan de start te staan, het kan niet snel genoeg komen.

Het is mijn eerste Tour de France en ook mijn eerste Grand Tour in het algemeen klassement. Ik heb nog maar één Grand Tour gereden, dus ik wil echt doorgaan met de progressie die ik dit seizoen heb gemaakt. Ik heb dit jaar veel eenweekse wedstrijden gereden en in elke wedstrijd het eindklassement gereden, dus ik heb het gevoel dat ik met het oog op de zware drie weken koers zo goed mogelijk voorbereid ben op de grote etappe.

Het team zit vol met supersterke jongens en ik heb veel met ze gekoerst, dus ik kijk er naar uit om weer met ze samen te rijden en te proberen er een succesvolle Tour van te maken."


Team BikeExchange - Tour de France Team Stats:
Jongste renner: Lucas Hamilton (25)
Oudste renner: Luka Mezgec (32)
Tour de France-debutanten: Lucas Hamilton
Meeste Tour de France-optredens: Luke Durbridge (7x)
Totaal aantal Tour de France-wedstrijden: 31

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief