Plaats een advertentie

10 redenen waarom je als fietsliefhebber Bike Motion niet mag missen

februari 08, 2018
10 redenen waarom je als fietsliefhebber Bike Motion niet mag missen

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart gooit BikeMotion in Utrecht de poorten weer open. Op de spijskaart: de nieuwste trends in fietsland, de meest exclusieve snufjes en een boel mogelijkheden om dat lekkers allemaal te testen. Kortom, drie dagen ultiem fietsplezier op een zakdoek. Wij geven je 10 redenen waarom een uitstap naar Utrecht de moeite waard is (vooral de onderste is een leuke).

1) De grootste fietsbeurs van de Benelux

BikeMotion pretendeert de grootste fietsbeurs van de Benelux te zijn en richt de pijlen daarbij op een zeer breed publiek. Naast BikeMotion vindt op dezelfde locatie en op hetzelfde moment ook de E-bike Xperience en de Fiets- en Wandelbeurs plaats. Spek naar ieders bek dus, van sportievelingen tot pendelaars en avonturiers.

bikemotion-zaterdag-167-jpg

2) Verbeterde timing

Vanaf dit jaar valt BikeMotion in het voorjaar (vroeger was het in oktober) en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Fietsliefhebbers krijgen zo een totaalbeeld van de nieuwste producten, innovaties en presentaties van tal van merken, nog voor het fietsseizoen echt start.

3) Breng je fiets mee

Niets beter dan BikeMotion dit jaar met de fiets te bezoeken. Por je vrienden wakker uit hun winterslaap en maak er en passant de openingsrit van het seizoen van. Bovendien krijgt je fiets meteen een check-up terwijl je likkenbaardend over de beurs kuiert.

bikemotion-zaterdag-172-jpg

4) Testen, testen, testen

Nagenoeg elke fiets kan je onderwerpen aan een test. Racefietsen kan je buiten testen met de bijhorende ingredienten: echte asfalt, scherpe bochten en wind. De limieten van mountainbikes en e-MTB’s kan je opzoeken op het spectaculaire indoor parcours.

bikemotion-zaterdag-144-jpg

5) Leuke pleintjes overal

Wie pleinvrees heeft mag tip nummer vijf gerust skippen. BikeMotion voorziet pleintjes rond verschillende thema’s. Op het ‘Exclusief plein’ in hal 11 tast je diep in de buidel voor de meest unieke, exclusieve merken en high end producten. Het ‘Urban plein’ omschrijven we best met de twee trefwoorden ‘fixies en hipsters’ en op het ‘Toertochtenplein’ vind je inspiratie voor ritten in binnen- en buitenland.

bike-motion-benelux-60-jpg

6) Meten is weten

Je fietsprestaties verbeteren doe je op het ’Personal Improvement plein’. Hier kan je verschillende tests ondergaan, voedingsadvies krijgen en een trainingschema laten opmaken. Onze extra tip: wie in wielerplunje komt, kan op de stand van Wattbike zelfs een FTP-test ondergaan: 20 minuten zo hard trappen als je kan. Zweet gegarandeerd.

bikemotion-zaterdag-18-jpg

7) Live koers kijken

Tijdens BikeMotion vinden er twee belangrijke wielerwedstrijden plaats. Strade Bianchi én de eerste etappe van Parijs-Nice. Gelukkig hoef je tijdens je beursbezoek niks van beide koersen te missen. Eurosport zendt beide koersen uit in het Cycling Café. Onze pronostiek: winnaars worden respectievelijk Sep Vanmarcke en Arnaud Démare.

8) Kwaremont Café

Ook dit jaar vind je op BikeMotion het inmiddels beruchte Kwaremont café, waar je onder het genot van een heerlijk Belgisch biertje even de tank kan bijvullen.

bikemotion-zaterdag-168-jpg

9) BikeExchange verloting twv €2599

Ook wij met BikeExchange, de grootste fietsmarktplaats van de Benelux, zijn aanwezig. Kom dus gerust dag zeggen in hal 9 stand B022 en meedoen om kans te maken op een racefiets ter waarde van €2599. Geen geduld? Doe dan alvast hier mee.

devoscomp-jpg

10) Korting via BikeExchange

Helemaal zin gekregen in een bezoekje aan BikeMotion? Bestel dan hier je tickets met korting. Je betaalt via ons slechts €11,50 ipv €16

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief